Create Your Own Game

Találjon ki saját játékokat az egész család számára

Nem tudjuk, mit csinálunk a családdal a hétvégén? Az eső miatt nem lehet kimenni? Akkor maradjunk otthon kényelmesen és használjuk ki az időt mókára és játékra. A legjobb játékokat tényleg egyszerűen magunk is elkészíthetjük. A család is biztosan követi a jó példát.

Klasszikus társasági játékok újratervezése

A hagyományos társasjátékok nagyszerűek az esős napokon vagy barátságos estéken. Gond nélkül megcsinálhatjuk a kedvenc játékunk saját tervezésű változatát is. Vágjunk ki egy darab kartont a megfelelő formára és rajzoljuk vagy ragasszuk fel rá kedvenc társasjátékunk pályáját. A kúp alakú játékosokhoz kartonpapírra lesz szükség. Mindegyikből vágjunk ki köröket. A körök egynegyedét metsszük ki, a maradékból készítsünk egy kúpot: az egymást átfedő végeket ragasszuk össze.

A játékot egyedivé tehetjük, ha a figurákra a családtagok képét ragasztjuk fel. Nyomtassunk ki egy-egy fotót minden családtagról és tegyük fel a kiválasztott színű figurára. Egyik módja, hogy a kúp közepébe egy kiálló végű fogpiszkálót ragasztunk, és erre rakjuk rá a képet. Kezdődhet a játék!

Egy másik kedvenc játék a párosozás. Ki mennyire ismeri a rokonokat? Milyen gyorsan találják meg a gyerekek az egyforma képeket az asztalon lefelé fordítottak között? Izgalmas kaland, és nagyon kell figyelni, mert sok családtag hasonlíthat egymásra... A párosozáshoz 20 darabot kell kivágni minden színből. A kartonokra ragasszunk képeket, minden személyről kettőt. A memóriajáték célja, hogy a lehető leggyorsabban megtaláljuk a párokat a kártyák között.

Családi kugli

A hagyományos kuglizás nagyon jó szórakozás lehet a családnak. Különösen, ha a kilenc kuglibáb mindegyike egy-egy családtag képét viseli. Mindössze kilenc egyforma műanyag palackra van szükség az egyedi kugli készlethez.

A családtagok maguk tervezhetik meg a bábokat (egyet vagy többet, attól függően hogy hányan játszanak). Aztán feldíszíthetik őket, ki-ki a maga ízlése szerint, virágokkal vagy állatképekkel. A palack nyakára ragasztott, családtagot ábrázoló kép is megkülönbözteti őket. Labdának teniszlabdát vagy hasonlót használhatunk. Kuglizzunk!

Csináljunk saját golyózós játékot

A golyózáshoz a pályát magunk is megcsinálhatjuk és remek szórakozás fiatalnak és öregnek! Néhány újrahasznosított anyagra lesz szükség, például egy cipős dobozra, hullámpapírra, üres törlő és vécépapír gurigára, ragasztóra, díszítéshez színes krétára vagy ceruzára, ollóra, és persze üveggolyókra. Hogy ne guruljanak szanaszét a golyók a pályán, használjuk a cipős dobozt vagy csináljunk saját kerítést a pályának. Nincs határa a képzeletnek: lehet hullámokat, alagutakat, lejtőket bele építeni. De azért ne felejtsük el ellenőrizni, átférnek-e a golyók a nekik állított akadályokon. Ha mindent odaragasztottunk, kicsit ki lehet színezni és kezdődhet a gurítás.