Wist u dat…

…door bij de jaarlijkse productie van de oude Pritt Comfort Correctieroller over te stappen van standaardplastic op natuurlijk plastic, wordt het equivalent van ongeveer 21.400 liter petroleum bespaard en worden minder broeikasgassen uitgestoten, hetgeen vergelijkbaar is met een auto die ongeveer 286.400 km rijdt.

(Doorsneeproductie van 1 miljoen eenheden, voordelen berekend door Ingeo™)

  • ...de gepattenteerde lijmmassa van de Pritt Stick is gemaakt op basis van zetmeel. Door gebruik te maken van hernieuwbare ingrediënten wordt jaarlijks 385 ton olie* uitgespaard. Dit komt neer op een besparing van meer dan een tont per dag! (In vergelijking met de oude Pritt PVP-formule, die grondstoffen op basis van ruwe olie bevatte. Op basis van de jaarlijkse Pritt-productie)
  • ...Pritt producten worden geproduceerd in de EU. Dit resulteert in korter transport en minder CO2-uitstoot in vergelijking met producten die in bijvoorbeeld Azië worden geproduceerd.
  • …….Pritt Navulbare Rollers bevatten 65% minder plastic dan de navulbare correctierollers van de belangrijkste concurrent. (Plastic per meter correctie tape, concurrent = Tipp Ex; interne test)


Meer informatie over Smart by Nature