De geschiedenis van Pritt - Het ontstaan van een wereldwijd merk

1969

In 1969 vond Henkel 's werelds eerste lijmstift uit, na het bestuderen van het gebruiksgemak van de lippenstift. Sindsdien is de wereld van lijmen voorgoed veranderd. Consumenten hadden eindelijk een schone en praktische lijmmethode! Ruim 30 jaar na de eerste “lijmstick in een koker”, heeft Henkel meer dan 1 miljard lijmstiften in 121 landen verkocht, wat Pritt wereldwijd op de kaart heeft gezet.

1971

De Pritt Stick is verkrijgbaar in 38 landen.

1988

Lancering van de Design stick.

1995

In 1995 kocht Henkel de roller-afdeling van de Duitse firma Pelikan. Als wereldwijd nummer 1 lijmproducent, heeft Henkel zijn rollerassortiment verder uitgebreid met nieuwe, compacte en ergonomische ontwerpen voor corrigeren en lijmen.

2000

Terwijl anderen het nieuwe millennium op een "grootse" manier inluidden, betrad Henkel het jaar 2000 met de introductie van de smalste correctie penroller voor het corrigeren van één letter. Nu kon het kleinste foutje al snel met één pennenstreek gecorrigeerd worden!

De geschiedenis van Pritt - Het ontstaan van een wereldwijd merk

2001

Pritt is niet alleen een wereldwijd merk, maar in maart 2001 werd Pritt letterlijk gelanceerd als een "Universum breed " merk! Op 17 maart 2001, precies om 9.23 uur, werd een Soyoz raket vanuit de Baikonor Cosmodome in Kazachstan gelanceerd, met een lading Pritt-producten voor het International Space Station (ISS). Aan boord testte de Russische kosmonaut Yury Usachev, gezagvoerder van de ISS, persoonlijk de Pritt producten. Na veelvuldig dagelijks gebruik onder gewichtloosheid en andere extreme omstandigheden in de ruimte, kreeg Pritt officieel het exclusieve “Space Proof Quality” kenmerk.

2003

In 2003 lanceerde Henkel enkele spannende nieuwe producten: Zonder Schaar is een transparante plakband met gekartelde randjes, zodat deze gemakkelijk met de hand kan worden afgescheurd. 

Paintball is een set van gekleurde verfrollers. En tenslotte onze nieuwe navulbare rollers (Lijm en Correctie): ze zijn kleiner, beter en bevatten 17% meer tape.

2005

Met de introductie van de Comfort Correctieroller kan de consument zelfs zijwaarts corrigeren met Pritt.
En de continue ontwikkeling van het rollerassortiment werpt zijn vruchten af: 

De Correctie Comfort Roller volgt het succes op van de Pritt Glue Compact Roller, winnaar van de innovatiewedstrijd "Product van het jaar" (FVKK). Dankzij het uitstekende ontwerp, ontving de Pritt Correctie Roller voor zijwaartse correctie de "red dot design award 2005".

2009

Pritt introduceert een assortiment vloeibare lijmen, verkrijgbaar in flesjes van 40g en 90g. De unieke vorm van het flesje zorgt een gemakkelijk en nauwkeurig gebruik voor allerlei soorten knutselwerkjes. Deze ergonomische vorm en de formule zonder oplosmiddelen maakt deze lijm ideaal voor kinderen. Voor kleinere kinderen heeft Pritt witte knutsellijm ontwikkeld.

De geschiedenis van Pritt - Het ontstaan van een wereldwijd merk

2010

Lancering van de ECOmfort Correctieroller met een huls van 89% hernieuwbaar materiaal. Dit product werd bekroond met de 3e plaats op de Beurs van Hannover 2010 voor de "Bio-based Material of the Year Award".
In hetzelfde jaar introduceert Pritt haar nieuwe navulbare correctierollers met de "Midway" en "Sideway" correctierollers, gemaakt van ongeveer 50% gerecycled plastic

2011

Pritt lanceert de nieuwe “Best Pritt Stick Ever” die, dankzij de nieuwe formule, gladder en schoner werkt. En die bovenal nog altijd even sterk is!
Ideaal voor alle knutselprojecten met papier en karton.