Creatief onderwijs voor kinderen: Pega y Crea Interactive Centre in Mexico

 

Pritt streeft naar een tastbare invloed op de ontwikkeling van creatief onderwijs voor kinderen.

 

Waarom is creativiteit belangrijk?

In onze competitieve wereld is creativiteit een van de belangrijkste beslissende factoren voor het succes van kinderen. Creativiteit gaat samen met opvoeding en innovatie. Leiders gaan out of the box denken en vinden oplossingen voor complexe problemen. Deze vaardigheden en kwaliteiten worden zeer gewaardeerd en wereldwijd gezocht door werkgevers. Hoe vroeger kinderen beginnen hun creativiteit en verbeelding te gebruiken, des te beter ze deze vaardigheden als volwassene kunnen gebruiken.

Het “Pega y Crea" (plak en creëer) Interactieve Centrum in Mexico is een mooi voorbeeld van hoe Pritt en lokale partners, ouders, docenten en het plaatselijke ministerie van onderwijs samenwerken om een plek te creëren waar kinderen hun creativiteit en vaardigheden kunnen verkennen. Het centrum is bovendien een ideale en veilige omgeving voor hechting tussen kinderen en hun docenten. Dit experiment vindt plaats buiten de normale schoolomgeving, waardoor zowel docenten als kinderen een spannende en bijzondere kans krijgen om hun interactie binnen een groep te ontwikkelen.  Wederzijds vertrouwen en respect tussen docenten en studenten is de basis voor een gezonde en succesvolle leerervaring.

Vorig jaar bezochten 74.000 Mexicaanse kinderen het “Pega y Crea” Interactieve Centrum. De klassen werden geleid door speciaal opgeleide vakmensen. De kinderen gingen op schoolreis naar een plek waar ze hun creativiteit konden uitleven in verschillende knutselprojecten en deden mee aan speciaal ontwikkelde, interactieve en educatieve spelletjes. Ze leerden een echte Pritt Lijmstift te maken. Hun lichamelijke vaardigheden werden uitgedaagd in een doolhof. Alle activiteiten in het centrum zijn ontworpen om de ontwikkeling van creativiteit, verbeelding en natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren.
 
Pritt streeft naar duurzame ontwikkeling en ondersteuning aan plaatselijke gemeenschappen en wil levens van mensen die in aanraking komen met het product echte waarde geven.

Neem contact op met ons als je vragen hebt over dit artikel of het “Pega y Crea” Interactieve Centrum.