Dierenhospitaal

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  3 tot 6 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Heb jij een speciaal huisdier? Veel mensen hebben een kat of een hond, een schildpad of vogel of zelfs een vis die ze als lid van het gezin beschouwen. Dieren lijken erg op ons. Ze houden van eten, slapen en spelen. Net zoals wij kunnen ook huisdieren wel eens ziek worden. Als huisdieren een dokter nodig hebben, gaan ze naar een dierenarts. Vandaag knutselen we een dierenarts en een dierenhospitaal. In dit leuke knutselproject maken we ook een paar dieren, een boom en een behandelkamer. Kijk naar onze andere "boerderij" projecten om inspiratie op te doen. Dieren verzorgen is heel erg leuk!

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • Een kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

Tip:

Vraag indien nodig een volwassene om je te helpen met het uitknippen van het karton.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van het dierenhospitaal. 

Stap 2

Pak het uitgeknipte sjabloon van de behandelkamer (plaatje 2) en lijm deze aan de ontbijtgranendoos. Wacht 30 minuten om de lijm te laten drogen. Kun jij tot 30 tellen? Knip nu rondom de behandelkamer, zodat je een kartonnen sjabloon overhoudt.

Stap 3

Als je het sjabloon hebt vouw je deze langs de stippellijnen. Bekijk onderstaande foto voor aanwijzingen.

Stap 4

Breng een royale hoeveelheid lijm aan op de twee lipjes op basis van het dierenhospitaal en lijm deze vast aan de ondergrond (plaatje 1). Lijm de vouwstrookjes vast aan de ondergrond.

Stap 5

Pak plaatje 3 en vouw deze langs de stippellijnen om een tafel te maken. Doe lijm op de lipjes en lijm ze op hun plaats tot een klein doosje.

 

 

Stap 6

Pak plaatje 4 en vouw deze langs de stippellijnen. Lijm de uiteinden aan elkaar tot een vierkant. Dit is het hok waar puppies en kittens ter observatie worden gehouden.

Stap 7

Om de dierenarts, verpleegster, dieren en boom (plaatje 5) te maken, vouw je het sjabloon in het midden en de gekleurde blokken naar binnen tot een driehoek. Smeer dan wat Pritt lijm op de basis om deze op zijn plaats te zetten.

Stap 8

Je kunt nu jouw dierenhospitaal inrichten. Voor welke dieren wil je vandaag zorgen? Bekijk de foto om inspiratie op te doen.

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met het helpen van dieren met jouw papieren dierenhospitaal.

We zijn nieuwsgierig naar foto's van jouw dierenhospitaal. Vraag je vader of moeder om een foto op onze Facebook-pagina - Pritt Belgium - te zetten!