Brandweerwagen

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Eenvoudig
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Heb je wel eens een brandweerwagen gezien die met grote snelheid door de straat reed? Het brandweerkorps en het werk van dappere brandweermannen vormt een belangrijk onderdeel van de stad. Als er brand uitbreekt, springen de brandweermannen op hun brandweerwagen en vertrekken snel om de brand te blussen. Ze gebruiken ook brandweerladders waarmee ze katjes redden die te hoog in een boom zijn geklommen en er niet meer uit durven. Vandaag leren jullie hoe je met een handige Pritt lijmstift, papier en een ontbijtgranendoos een brandweerwagen kunt maken. Welke fantastische avonturen zullen jouw brandweermannen vandaag beleven?  

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • Een kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

Tip:

Dit is een fantastisch project voor de Pritt Green Stick, omdat je kunt zien waar je de lijm hebt aangebracht.

 

 

Stappen:

Stap 1:

Eerst knippen we alle afgedrukte sjablonen van de brandweerwagen uit.

Stap 2:

Pak nu het uitgeknipte sjabloon van de brandweerwagen (plaatje 1) en lijm deze aan de ontbijtgranendoos. Wacht 30 seconden om de lijm te laten drogen. Kun jij tot 30 tellen? Knip nu rondom de brandweerwagen, zodat je een kartonnen sjabloon overhoudt.

Stap 3:

Als je het sjabloon hebt uitgeknipt, vouw je langs de stippellijnen van de truck.

Stap 4:

Breng een royale hoeveelheid lijm aan op de twee lipjes op de achterkant van de brandweerwagen en lijm ze vast aan de zijkanten van de brandweerwagen.

Stap 5:

Smeer een royale hoeveelheid lijm op de lipjes aan de voorkant van de brandweerwagen. Lijm het voorste lipje van de brandweerwagen aan de lipjes om een ronde voorkant van de truck te vormen.

 

 

Stap 6:

Om de brandkraan, brandweermannen, dieren, vuur en ladder (plaatje 2) te maken, vouw je de uitgeknipte sjablonen in het midden en de gekleurde blokken naar binnen tot een driehoek. Smeer dan wat Pritt lijm op de basis om deze op zijn plaats te zetten.

Stap 7:

Tijd om te spelen! Gebruik je nieuwe truck om branden te blussen en de stad veilig te houden!

Dat is alles! 

We hopen dat je veel plezier hebt tijdens het brand blussen met jouw papieren brandweerwagen en brandweermannen.

We zijn nieuwsgierig naar foto's van jouw brandweerkorps. Vraag je vader of moeder om een foto op onze Facebook-pagina - Pritt Belgium - te zetten!