Jungle vliegveld

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Jungle

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (klik hier)
 • Lege cornflakesdoos (of ander dun karton)

Tools:

 • Pritt lijmstift
 • Schaar

Verhaal

Gebruik onze junglevliegveld knutselpakket voor kinderen als je op jouw eigen belangrijke junglemissie wilt gaan! Op het vliegveld in de jungle moet je overal op letten. Wie heeft toestemming gevraagd om te landen? Wie wil opstijgen? Vanuit de toren zie je alles zodat er geen ongelukken gebeuren. Goed gedaan, luchtverkeersleider!

 

 

Stappen:

Stap 1

Alle delen van het vliegveld knutselpakket voor kinderen langs de doorgetrokken lijnen uitknippen.

Stap 2

We maken eerst een jungledecor, omdat jouw vliegveld in de Indische jungle ligt. Met een royale hoeveelheid lijm de twee achtergrondsjablonen op het gemarkeerde gebied plakken.

Stap 3

De achtergrond langs de stippellijn vouwen, zodat de gekleurde zijden eerst naar buiten wijzen. Langs de doorgetrokken lijn op het plaatje knippen.

Stap 4

De kaart zo vouwen dat de witte zijden naar buiten wijzen en de twee delen vouwen met de knipjes naar voren.  Vraag je ouders om te helpen als het te moeilijk is.

Stap 5

Een royale hoeveelheid Pritt lijm op de achterkant van de kaart aanbrengen, met uitzondering van de uitgeknipte gebieden, en op een stuk karton of de cornflakes doos plakken.

 

 

Stap 6

Na het drogen de pop-up kaart in de juiste hoek zetten.

Stap 7

Met de Pritt lijmstift de uitgeknipte bamboehutjes op de uitstekende strookjes plakken. Dit zorgt voor een fantastisch 3D-effect!

Stap 8

Vouw het sjabloon van de toren langs de stippellijnen. Smeer een royale hoeveelheid Pritt lijm op alle gemarkeerde gebieden en zet de toren in elkaar. Zet hem op jouw pop-up kaart.

Dat is alles!

Jouw junglevliegveld knutselpakket past perfect bij ons onderzoek- en reddingstation. Er zijn heel veel leuke jonge dieren die medicijnen en voedsel nodig hebben - wanneer komen de benodigde voorraden aan op het junglevliegveld?

Tips

Om de bamboe hutten en vliegveldtoren meer stabiel te maken, kun je ze eerst op karton plakken. Houd je ogen open voor onze Pritt Crafting Kits, hier vind je nog meer knutselideeën, zoals een stoer vliegtuig voor je vliegveld.