Onderzoek- en reddingstation dieren

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Jungle

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (klik hier)
 • Lege cornflakesdoos (of ander dun karton)

Tools:

 • Pritt lijmstift/Pritt PVA knutsellijm
 • Schaar

Verhaal

Je voelt je een echte jungledierenarts met ons onderzoek- en reddingstation dieren knutselpakket. Ontdek alle wilde dieren in jouw station – van kleine aapjes en snoezige pandabeertjes tot grote, onvoorspelbare tijgers. Je leert alles wat je moet weten over hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze met elkaar omgaan. Best spannend! Gewonde dieren kunnen bij bescherming vinden. Pak snel je dierenartskoffer en onderzoek de gewonde olifant! De jonge dieren roepen weer om hun fles. Dit wordt een lange, maar spannende dag in het onderzoekstation.

 

 

Stappen:

Stap 1

Plak met een royale hoeveelheid Pritt lijm de vloer van het dierenonderzoek- en reddingstation knutselpakket (groen) op een stuk karton en laat goed drogen.

Stap 2

Vouw het sjabloon voor het onderzoekstation in het midden en plak het bovenste deel op een dun stuk karton.

Stap 3

Het sjabloon langs de stippellijn vouwen en langs de doorgetrokken lijnen knippen. Smeer heel veel lijm op de vloer van het station en het gemarkeerde gebied met de inkepingen.

Stap 4

Plak nu het station op het groene vloerdeel. Schuif het gelijmde gebied onder de vloer en plak de houten vloer op het station op het vloerdeel.

Stap 5

Nu is het tijd voor de jonge dieren. Knip ze eerst langs de doorgetrokken lijnen uit. Vouw de sjablonen in het midden en de gekleurde blokken naar binnen. De figuren zijn nu driehoekig. Plak de bodemlipjes met Pritt op elkaar zodat jouw jonge dieren kunnen staan.

 

 

Stap 6

Doe hetzelfde voor de onderzoeker en dierenarts.

Stap 7

Om een operatietafel te maken, vouw je eerst het sjabloon langs de stippellijnen.

Stap 8

Smeer Pritt lijmstift of knutsellijm op alle gemarkeerde gebieden en lijm de benen op elkaar.

Stap 9

Om de dieren te onderzoeken heb je natuurlijk ook een dierenartskoffer nodig. Knip deze eerst uit langs de doorgetrokken lijnen. De gemarkeerde sleuf niet vergeten! Vraag je ouders om je te helpen als het te moeilijk is. Vouw de tas langs de stippellijnen en smeer Pritt lijm op alle lipjes. De koffer vouwen en op elkaar lijmen en het handvat door de sleuf drukken. Dokter, u kunt visites afleggen!

Dat is alles!

 

Veel plezier met het knutselen en spelen met jouw onderzoek- en reddingstation knutselpakket! Bekijk onze andere jungle knutselprojecten als meer over wilde dieren wilt weten en voor ze wilt zorgen.

Tips

Om de dierenfiguurtjes meer stabiel te maken, kun je de onderdelen eerst op karton plakken. Dan blijven ze goed staan!