Jungle spel

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Jungle

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden/afdrukken
 • Knutselpapier
 • Dobbelsteen
 • Schoenendoos

Tools:

 • Pritt lijmstift
 • Pritt PVA knutsellijm
 • Schaar

Verhaal

Onderzoekers doen in de jungle spannende ontdekkingen. Dat kan jij ook in ons leuke junglespel voor het hele gezin! Ze zoeken diep in het regenwoud naar exotische dieren, maar zijn ze te vinden in hun schuilplaatsen? Met ons leuke junglespel word je zelf een ontdekker en zoek je naar de goed verborgen jungledieren. Bouw als eerste een onderzoekstation en bewijs jouw kennis van het dier. Alles wat je nodig hebt voor het junglespel kun je maken met ons sjabloon en papier.

 

 

Stappen:

Stap 1

Alle delen van het sjabloon langs de doorgetrokken lijnen uitknippen.

Stap 2

Lijm beide sjablonen op stevig knutselpapier om een bord te maken.  Laat de lijm goed drogen en knip het bord uit.

Stap 3

Voor het rotsblok het sjabloon langs de stippellijnen vouwen. Een royale hoeveelheid Pritt knutsellijm op de gemarkeerde lipjes smeren en het sjabloon op elkaar plakken om een rotsblok te maken.  Je ouders moeten je misschien even helpen bij het maken van de zeven rotsblokken.

Stap 4

Vouw de sjablonen in het midden en de gekleurde blokken naar binnen om de figuren voor jouw junglespel te maken. De figuren zijn nu driehoekig. Lijm de bodemlipjes op elkaar zodat jouw figuren goed rechtop kunnen staan. De Pritt lijmstift is er in veel verschillende ontwerpen. Het is ook een geweldig spelfiguur.

Stap 5

Je hebt nu zeven kaarten nodig. Vouw ze in het midden en plak de blanco zijden op elkaar. Je hebt nu een spelkaart met een dier op de ene kant en een vraagteken op de andere kant. Ga met je familie of vrienden op zoek naar de wilde dieren in het junglespel! Als het spel is afgelopen, kun je de stukken in de schoenendoos opbergen.

Spelregels

 


a) De zeven rotsblokken goed schudden, maar er niet onder kijken! Zet ze op de gemarkeerde gebieden van het jungle spelbord. Schud ook de kaarten en leg ze omgekeerd op de kaart - het onderzoekstation. Draai de bovenste kaart om zodat iedereen deze kan zien. Dit is het dier dat je zoekt!

b) Twee tot drie spelers beginnen in het "kamp". De speler die de hoogste ogen gooit mag beginnen. Als het jouw beurt is, gooi je de dobbelsteen en verplaats je jouw figuur dat aantal hokjes vooruit. Je mag in iedere richting, maar slechts een richting per beurt. Als je vijf ogen gooit, mag je niet twee hokjes naar rechts en dan drie naar links.  

c) Als je op een pijl voor een rotsblok stopt, mag je deze oppakken en kijken welk dier eronder ligt. Zorg dat niemand anders het kan zien. Is dit het dier dat je zoekt? Nee? Leg dan het rotsblok terug en wacht op je volgende beurt. Ja? Zet het rotsblok dan terug en keer zo snel mogelijk terug naar het onderzoekstation. Pas op - als je te duidelijk bent, kunnen andere spelers de kaart voor jou proberen te pakken.

d) Til op het onderzoekstation het juiste rotsblok op en laat het aan de andere spelers zien. Hopelijk heb je het goed onthouden. Als je het verkeerde rotsblok optilt, moet je een beurt overslaan. Als je het goed hebt, win je de kaart en leg je deze voor je neer. Winnaar is de eerste speler die drie dieren vindt.

e) Er is nog een kleine val in het junglespel: als je op een hokje van iemand anders terechtkomt, mag je hem/haar eraf slaan. Zij moeten naar het kamp terugkeren en opnieuw beginnen.

Dat is alles!

Veel plezier met het junglespel! Wil je nog meer jungle-avonturen beleven? Maak dan onze fantastische 3D jungle pop-up kaarten.