Theaterpubliek

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Ben je wel eens naar het theater geweest? Mensen gaan naar het theater voor dans, muziek en zang en om acteurs in films en toneelstukken te zien. In dit project maken we een podium en publiek voor een theater. We bouwen een podium voor de show en heel veel stoelen waar jouw speelgoed kan zitten en kijken. Nodig al je favoriete speelgoed uit om de theaterproductie te bekijken. In dit fantastische papieren theater kunnen allerlei shows worden opgevoerd. Wat voor show wil jij vandaag laten zien?

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken

Gereedschap:

 • Een handige Pritt Stick
 • Schaar

Tip:

Vraag een volwassene om je te helpen met het vouwen van de tribunes.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen van het theater en publiek uit.

Stap 2

Lijm de 2 helften van het veld op elkaar. Dit zijn de grote groene gebieden met bloemen erop. Tip: als je klaar bent moet er in het midden van het veld een grote grijze cirkel staan.

Stap 3

Vouw de plaatjes 1, 2 en 3 langs de stippellijnen, zoals op de foto. Dit zijn de tribunes van het theater waar het publiek zit.   Als je ze langs de stippellijnen hebt gevouwen kun je je handige Pritt lijmstift gebruiken om ieder lipje zoals op de foto op hun plaats te zetten.

Stap 4  

Lijm plaatje 1 op het veld in positie "a".
Lijm plaatje 2 op het veld in positie "b".
Lijm plaatje 3 op het veld in positie "c".   

Stap 5

Vouw plaatje 4 tot een driehoek zoals op de foto. Dit is het theaterpubliek. Wedden dat ze vandaag van de show zullen genieten?

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw theater.