Pony springparcours

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Weet jij wat een pony allemaal kan? Pony's kunnen heel veel dingen leren. Sommige trekken karretjes of laten kinderen op hun rijden, andere doen mee aan een show vanwege hun schoonheid of kracht, maar de beste en sterkste pony's worden getraind om aan een springconcours mee te doen! In dit project maken we een pony springparcours, met hindernissen en tribunes voor het publiek. Jouw papieren pony's kunnen fantastisch springen en presteren terwijl ze worden aangemoedigd door alle mensen in het publiek!

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken

Gereedschap:

 • Een handige Pritt Stick
 • Schaar

Tip

Vraag een volwassene om je te helpen met het vouwen van de tribunes.

 

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip alle afgedrukte sjablonen van het pony springparcours uit.

Stap 2

Lijm de 2 helften van het veld op elkaar. Dit zijn de grote groene gebieden met bloemen erop.

Stap 3

Vouw de plaatjes 1, 2 en 3 langs de stippellijnen, zoals op de foto. Dit zijn de tribunes waar het publiek naar het ponyconcours kijkt. Als je ze langs de stippellijnen hebt gevouwen, kun je je handige Pritt lijmstift gebruiken om ieder lipje zoals op de foto op zijn plaats te zetten.

Stap 4

Vouw plaatje 4 tot een driehoek zoals op de foto. Dit zijn de hindernissen waar de pony's overheen springen.

Stap 5

Herhaal stap 4 om de poppetjes, kat en het publiek (plaatje 5 en 6) te maken.

 

 

Stap 6

Om de pony te maken, vouw je het lichaam (plaatje 13) langs de stippellijnen en lijm de witte lipjes op hun plaats, zoals op de foto's te zien is. Vouw beide staarten langs de stippellijn (plaatje 15) en lijm de 2 zijden op elkaar. Zorg dat de lipjes niet op elkaar worden gelijmd! Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes, steek de staart in de sleuf en lijm de lipjes aan de binnenkant van het paard (plaatje 13). Vouw het ponyhoofd (plaatje 14) in het midden en lijm de twee witte lipjes op elkaar, zoals op de foto. Lijm vervolgens het hoofd van de pony aan de romp.

Stap 7

Je kunt nu het springparcours ontwerpen. Lijm de tribunes in de posities "a", "b" en "c". Vervolgens kun je beslissen waar de hindernissen komen te staan. Als je het parcours hebt ontworpen, ben je klaar om met het ponyconcours te beginnen. Veel plezier!

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw pony springparcours.

Vraag een volwassene om hulp voor het vouwen van de tribunes.