Glitterdraak

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Materialen:

 • De bijgevoegde documenten afdrukken (zie onderaan deze pagina)
 • Pritt glitter lijmstick

Gereedschap:

 • Pritt glitter lijmsticks (geel en rood)
 • Schaar

 

Verhaal

Volg deze knutselinstructies en ga op spannend avontuur met onze glitterdraak! Verdedig een kasteel of verover verre koninkrijken! Het enige wat je nodig hebt zijn de knutselsjablonen en de nieuwe Pritt glittersticks – dan ben om met je glitterdraak een magische fantasie wereld in te duiken. Veel plezier!

 

Stappen:

Stap 1

Breng eerst een rijke hoeveelheid rode en gele glitterlijm aan op alle delen van de draak in het sjabloon. Alle grote delen van de draak op de eerste pagina,  zoals de kop, vleugels en de brede strip (het lichaam) maak je rood. Op de tweede pagina van het sjabloon kleur je elk onderdeel met geel, behalve de grote vlam. Het grote deel van de vlam kleur je ook rood.

Stap 2

Daarna knip je het lichaam uit en de lange, gele strips (onderaan pagina 2) langs de dikgedrukte lijnen. Breng een rijke hoeveelheid glitterlijm aan op een van de uiteinden van het lichaam, op de niet-gekleurde zijde. Rol het lichaam rond de Pritt Glitter stick en lijm hem vast. Daarna lijm je de strips op het lichaam, net als in de afbeelding.

 

Stap 3

Nu de drakenvleugels! Knip de geel gekleurde delen uit op pagina 2 en lijm ze op de vleugels. Kijk naar de afbeelding om te zien hoe.

Stap 4

Lijm nu de vleugels die naast elkaar liggen op elkaar op de niet-ingekleurde zijdes. Vouw ze bij de stippellijn om en lijm ze vast aan de zijkanten van het lichaam van de draak.

Stap 5

Je draak mist nog strepen op zijn hoofd. Om deze te maken, knip je de delen bovenaan pagina 2 uit en lijm je ze op het hoofd, net zoals op de afbeelding.

Stap 6

Tijd om het hoofd van de draak te maken: Eerst vouw je het sjabloon langs de stippellijn. Dan breng je een rijke hoeveelheid Pritt glitterlijm aan op de gemarkeerde delen. Nu kun je het hoofd vouwen zoals op de foto is voorgedaan. De mond van de draak blijft open.

Stap 7

Om je draak vuur te laten spuwen, lijm je het gele deel op het rode deel. Daarna lijm je deze vlam vast aan de mond van de draak.

Stap 8

Lijm nu het hoofd vast aan de dop van je Pritt Glitter stick. Het gaat het makkelijkste als je een beetje lijm op de dop van je Pritt stick aanbrengt. Daarna druk je voorzichtig het hoofd op de dop. Nu kan het avontuur beginnen!

Dat is alles!

Nu het knutselwerk af is, staat je draak klaar om de lucht in te gaan! Misschien ontmoet hij wel een mooie, kleurrijke vlinder onderweg? Bekijk ook eens hoe je een vlinder kunt maken met de nieuwe glitterlijmen.

 

Tips

Vraag je ouders om hulp bij het uitknippen van de sjablonen. Je kunt de sjablonen natuurlijk ook op een andere manier met glitterlijm versieren.

Als je geen glitter lijm hebt, kun je de sjablonen ook inkleuren met stift of potlood, of met de andere kleurlijmen van Pritt, bijvoorbeeld roze en groen