Veteraan van de lucht

Veteran of the Skies - Crafting Video

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Crafting Panel: Add title here

Een papieren tweedekker

Je kan makkelijk je eigen versie van die nostalgische vliegtuig bouwen met de sjablonen. Met een beetje vaardigheid zal jouw tweedekker in een mum van tijd in de lucht zijn

Materialen:

 • Sjablonen
 • 1 splitpin
 • Pritt lijmstick

Gereedschap:

 • Schaar

Stap 1:

Print alle 4 sjablonen uit en knip de onderdelen van de tweedekker netjes uit langs de omtrek.

Stap 2:

Vouw de vleugels langs de zwarte lijn. Smeer voorzichtig lijm op de achterkant en druk ze samen. Vouw daarna de vleugels drie keer: naar binnen langs de rode markering en naar buiten langs de stippellijntjes. Knip de uiteinden van de vleugels met een schaar diagonaal door.

Stap 3:

Vouw het hoogteroer langs de zwarte lijn en lijm deze op elkaar. Daarna drie keer vouwen: een keer naar binnen en twee keer naar buiten. Je kunt de uiteinden van het hoogteroer ook diagonaal doorknippen.

Stap 4:

Vouw het landingsgestel en de twee vleugelstijlen op dezelfde manier als de vorige onderdelen. Lijm ze op elkaar en vouw ze naar binnen of naar buiten.

Stap 5:

Vouw het sjabloon voor de wielen langs de lijn en lijm de achterkanten op elkaar. Knip vervolgens de twee wielen uit.

Stap 6:

Vouw het sjabloon voor de propeller langs de stippellijn en lijm de achterkanten zorgvuldig op elkaar. Knip nu de propeller uit langs de omtrek. Prik met een schaar voorzichtig een klein gaatje in het midden. Steek de splitpen door het gaatje.

Stap 7:

Je kunt nu het vliegtuig in elkaar zetten. Vouw de vliegtuigromp langs de stippellijn. Smeer voorzichtig lijm aan de binnenkanten. Voordat je de twee vliegtuigrompen aan elkaar lijmt, plaats je de bovenvleugel en propeller (het uiteinde van de splitpen) ertussen. Druk alles stevig aan, zodat er niets uit kan glijden.

Page 3

Stap 8:

Lijm vervolgens de tweede vleugel en het hoogteroer op de onderkant van het vliegtuig. Zorg dat beide vleugels dezelfde hoogte hebben. Het hoogteroer bevindt zich aan de achterkant van het vliegtuig.

Stap 9:

Verbind de vleugels met de vleugelstijlen. Lijm de stroken papier zorgvuldig tussen de bovenste en onderste vleugels.

Stap 10:

Om er voor te zorgen dat de tweedekker stabiel is, lijm je het landingsgestel in de vorm van een 'w' aan de onderste vleugel. De uitgeknipte wielen vastlijmen.

Stap 11:

plak ten slotte de sterren op de vleugels en het staartvlak en je tweedekker is klaar om op te stijgen.

Tips en trucs

Slimme professionals lijmen alleen de achterkant van de vleugels op de buitenste bovenrand. Daardoor ontstaat er een gat tussen de bovenkant en onderkant van de vleugel. Daardoor gaat het vliegtuigje beter vliegen.
Probeer het maar.

Voor ouders en volwassenen

 

Door er zeker van te zijn dat het vliegtuig stabiel genoeg is, raden we aan om de sjablonen te printen op wat dikker kwaliteitspapier. (80-100 g/²m).