Halloween Feest Uitnodigingen

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  3 tot 6 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Monsters

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (onderaan deze pagina)

Tools:

 • Pritt lijmstift
 • Schaar

Verhaal:

Een brutale mummie die grijnst naar je vrienden, of een vriendelijke heks met een grote hoed: Met onze Halloween uitnodigingen kun je al je vrienden uitnodigen op je Halloween feest!

Iedereen houdt van feestjes - er is muziek, iets lekkers om te eten en te drinken, geweldige spelletjes en al je vrienden zijn er. Halloween is zelfs leuker als je ervoor verkleed! De beste manier om te zorgen dat iedereen aanwezig is op je coole feestje is om snel een Halloween uitnodiging te knutselen voor je vrienden. Of  het nou een heks, mummie, vampier of monster van Frankenstein is: alle uitnodigingen van Halloween zijn makkelijk te maken!

 

Knutsel instructies:

Halloween Uitnodiging - Frankenstein's Monster

Stap 1

Voor de Frankenstein Halloween uitnodiging, knip je eerst de buitenzijde (groen) en de binnenkant (groen / wit) van de uitnodigingskaart. Breng Pritt lijm aan en plak ze aan elkaar. Vouw deze dan in het midden langs de stippellijn. Je kunt een mooie tekst op de uitnodiging kaart schrijven - of laat je ouders het doen.

 

Stap 2

Knip daarna de afzonderlijke onderdelen voor het monster van Frankenstein. Breng Pritt lijm aan op de achterkant van de groene tabs op beide grijze knoppen en plak deze aan de voorzijde van de kaart. Je kunt deze later langs de stippellijn vouwen, wanneer je de kaart in de envelop doet.

Stap 3

Breng nu ook Pritt lijm aan op de achterzijde van de resterende aandelen. Bevestig de ogen, wenkbrauwen, de mond, en de littekens en hechtingen in het gezicht. Ten slotte bevestig je de haren aan je Halloween uitnodiging - eenmaal op het voorhoofd en een keer aan de achterkant. Je kunt ook je  uitnodiging versieren met onze gekleurde Pritt Glitter sticks.

Stap 4

Nu mist alleen nog de envelop voor de Halloween uitnodiging. Knip het sjabloon uit en vouw het naar binnen langs de stippellijnen. De gekleurde gedeelte is de buitenzijde - op het witte veld kun je de naam van de vriend die wordt uitgenodigd schrijven.
Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de gemarkeerde gebieden en plak beide driehoeken aan de zijkant. Nu kunt je jouw Halloween uitnodiging in de envelop stoppen en druk op de bovenste gedeelte van de envelop om deze te sluiten. En de uitnodiging kan al onderweg zijn naar je vrienden!

 

Halloween Uitnodiging - Vampier

Stap 1

Voor de Halloween Vampier uitnodiging knip je eerst de buitenzijde (blauw) en de binnenzijde (blauw / wit) van de uitnodigingskaart uit. Plak ze samen en vouw deze in het midden langs de stippellijn. Je kunt een mooie tekst op de uitnodigingskaart schrijven.

Stap 2

Knip daarna de afzonderlijke delen van het vampier gezicht. Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de achterkant van de blauwe kraag tabs van beide delen en plak deze aan de voorkant vanje Halloween feest uitnodiging. Je kunt deze later langs de stippellijn vouwen, wanneer je de kaart in de envelop stopt.

Stap 3

Breng nu ook Pritt lijm aan op de achterzijde van de overige delen. Bevestig de ogen, wenkbrauwen en de mond aan het gezicht. Plak tenslotte het haar van de vampier erop - eenmaal voor en eenmaal achter. Je kunt lezen hoe je de envelop knutselt in stap 4 van de Frankenstein Halloween uitnodiging.

Halloween Uitnodiging - Heks

Stap 1

Voor de Halloween Heks uitnodiging, knip je eerst de buitenzijde (groen / zwart) en de binnenzijde (rood / wit) van de uitnodigingskaart. Breng Pritt lijm aan en plak ze aan elkaar. Vervolgens vouw je ze in het midden langs de stippellijn. De lijn voor de neus en de wrat van de heks is op de voorkant onder. Je kunt een mooie tekst op de uitnodigingskaart schrijven - of laat je ouders dit doen.

 

Stap 2

Knip daarna de afzonderlijke onderdelen voor het gezicht van de heks. Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de achterkant van de strip met het haar en plak ze aan de voorzijde van je Halloween uitnodiging - direct onder de zwarte balk op de uitnodiging. Neem een kijkje op de foto voor begeleiding.

Stap 3

Vervolgens, vouw je de hoed van de heks langs de stippellijnen. Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op alleen het middelste deel en het kleine topje van de hoed (aan de achterkant). Bevestig het aan het haar.Je kunt later de uitstekende delen vouwen, wanneer je de kaart in de envelop stopt.
Breng nu ook Pritt lijm aan op de achterzijde van de overige delen. Bevestig de ogen, wenkbrauwen en de mond aan het gezicht. Je kunt ook jouw uitnodiging  versieren met onze gekleurde Pritt Glitter Lijmen (zie tip). Je kunt lezen hoe je de envelop maakt in stap 4 van de Frankenstein Halloween Uitnodiging.

 

Halloween Uitnodiging - Mummie

Stap 1

Voor de Mummie Halloween uitnodiging, knip eerst de buitenzijde (zwart) en de binnenzijde (bruin / wit) van de uitnodigingskaart. Breng je Pritt lijm aan en plak ze aan elkaar. Vouw ze in het midden. Je kunt een mooie tekst op de uitnodigingskaart schrijven - of laat je ouders het doen.

 

Stap 2

Knip daarna de afzonderlijke onderdelen voor de mummie (papieren strips en ogen en mond). Breng Pritt lijm aan op de achterkant van de ogen en de mond en plak ze aan de voorzijde van je Halloween uitnodiging. Neem een kijkje op de foto.

Stap 3

Vervolgens pak je de strips. Breng een ruime hoeveelheid lijm aan op ieder en plak ze op de voor- en achterzijde van je Halloween uitnodiging. Ze kunnen ook overlappen. Laat de mond en ogen vrij zodat het lijkt alsof de mummie grijnst door de strips. Wanneer je klaar bent, hoef je alleen maar de uitstekende stukken af te knippen. Je kunt lezen hoe je de envelop knutselt in stap 4 van de Frankenstein Halloween uitnodiging.

Dat is alles!

Heb je een Halloween uitnodiging gekozen die je het leukst vindt? Print deze vervolgens uit naar het aantal gasten dat je wilt uitnodigen en knutsel een coole kaart voor elke gast en een mooie envelop. Als je op zoek bent naar goede ideeën die makkelijk te volgen zijn voor een chique Halloween kostuum: in ons knutsel project "Halloween Maskers" laten we je zien hoe gemakkelijk je griezelige Halloween maskers knutselt. Veel plezier en fijne Halloween!

Heb je een gele of rode Pritt Glitter lijm Stick? Dan kun je deze gebruiken op de uitnodiging van Frankenstein of de Heks voordat je de aparte delen erop  plakt. Op deze manier glittert je uitnodiging prachtig!