Knutsel Weerwolf Bos

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Monsters

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (onderaan deze pagina)
 • Pijpragers in elke kleur, genoeg voor 4 15cm stukjes
 • Stuk touw
 • Pen of stokje
 • Lege cornflakesdoos (of ander dun karton)

Tools:

 • Pritt lijmstift
 • Pritt vloeibare lijm
 • Schaar
 • Liniaal

Verhaal:

Let op: In dit Weerwolf Bos, is een enorme wolf ravage aan het aanrichten en jaagt achter een meisje aan door het bos!  Geloof je het niet? Pak dan je schaar en Pritt lijmstift en maak je eigen Weerwolf Bos! Weerwolven zijn wezens gevormd door legendes. Vele verhalen vertellen over mensen die kunnen transformeren in wolven -, maar alleen gedurende een volle maan. Verberg tussen de bomen wanneer het tijd is – of kom oog in oog met de weerwolf  en heb spannende avonturen met hem!

Knutsel instructies:

Stap 1

Voor je Weerwolf Bos, knip je eerst delen 1a en 1b uit. Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de achterkant van deze en plak ze op een lege doos cornflakes of dun karton om het stabiel te maken. Daarna monteer je de delen door ook lijm aan te brengen op de tabs en delen 1a en 1b aan elkaar te plakken.

Stap 2

Voor de rots grot in je werewolf bos, knip je delen 2a, 2b en 2c (met  de ingang van de grot inbegrepen) uit. Vouw het langs de stippellijn en bevestig 2a en 2b aan het middelste gedeelte. Neem een kijkje op de foto om te zien hoe je het moet doen.

Stap 3

Om de enorme weerwolf te knutselen, moet je eerst delen 3a, 3b, 3c en 3d uitknippen. Knip ook het lichaam (3a) aan de onderkant op de aangegeven positie , hier zal later de staart aan worden gehecht. Voor het lichaam, vouw 3a langs de stippellijnen en zet hem op zijn voeten. Smeer nu een ruime hoeveelheid lijm op de voor- en achterzijde van het tabje op het lichaam, buig het naar binnen en plak de linker- en rechterkant aan de binnenkant van het lichaam. bevestig ook de poten aan elkaar met behulp van de tabs. Vouw daarna het hoofd (deel 3b) en plak het aan het lichaam.

Stap 4

Breng een voldoende hoeveelheid Pritt lijm aan op de staart (deel 3c en 3d) en plak beide afzonderlijke delen aan elkaar. Duw de staart in de gleuf aan de achterzijde van de wolf’s lichaam en druk deze zorgvuldig aan het lichaam van binnenuit.

Stap 5

De grote, 3-dimensionale griezelige spook boom is een van de centrale delen in je Weerwolf bos. Je knutselt deze uit delen 4a, 4b en 4c. Vouw ze elk in het midden langs de stippellijn - met de bedrukte kant naar binnen. Plak een helft van een boom aan de helft van een andere boom totdat deze allemaal met elkaar verbonden zijn.

Stap 6

Nu is het tijd voor de spin met de lange poten. Knip delen 5a, 5b en 5c uit en meet vier stukken van de pijpenrager van dezelfde lengte met de liniaal. Deze moeten  ca. 15cm lang zijn. Neem de pijpenrager stukken, leg ze naast elkaar in je hand en draai ze allemaal samen in het midden. Breng daarna een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de witte kant van delen 5a en 5b, zet de pijpenrager in het midden van een van de onderdelen en bedek het met de andere om het spinnen lichaam te maken. Druk deze een beetje naar beneden om deze te bevestigen. Nu steken er vier poten uit aan elke kant. Buig ze in vorm, zodat de spin goed kan staan. Steek tenslotte de kop (5c) aan het lichaam.

Stap 7

Voor een echte bos en je figuren, knip je voorzichtig alle delen van de nummer 6 en nummer 7 en 8 uit. Vouw ze allemaal in het midden en vouw de gekleurde blokken naar binnen. De bomen vormen een driehoekige vorm. Plak beide onderste tabs aan elkaar met Pritt lijm, zodat ze vast staan.

Stap 8

Maak nu de maan: Knip delen 9a en 9b uit. Je hebt ook een touwtje nodig (ca. 25 cm lang). Breng nu een ruime hoeveelheid lijm aan op de achterkant van deel 9a, zet het einde van het touwtje erop en bedek het met deel 9b. Druk het een beetje naar beneden. Als je nu het andere uiteinde van het touwtje om  een potlood of stok bindt, kun je  de maan laten stijgen boven je Weerwolf bos.

Dat is alles!

Jij bepaalt zelf wanneer het tijd is voor de volle maan om te stijgen boven je Weerwolf Bos. Kun je het gehuil van de weerwolven al in de verte horen? Zelfs de enorme spin kruipt weer liever in een veilige grot. Wanneer de maan onder gaat aan het einde van de nacht, is het enge voorbij. Welke avonturen zul je beleven  tijdens de volgende volle maan? In de tussentijd, neem een kijkje naar onze andere projecten rondom het onderwerp  "monsters". Er is altijd veel gaande in de Vampieren School en op het spook feestje.

Afhankelijk van welke kant je de jongen ophoud (deel 8), hij is een normale jongen ofwel een getransformeerde weerwolf. Kijk goed!