In 1969 vond Henkel 's werelds eerste lijmstift uit, na het bestuderen van het gebruiksgemak van de lippenstift. Sindsdien is de wereld van lijmen voorgoed veranderd. Consumenten hadden eindelijk een schone en praktische lijmmethode! Ruim 30 jaar na de eerste 'lijmstick in een koker', heeft Henkel meer dan 1 miljard lijmstiften in 121 landen verkocht, wat Pritt wereldwijd op de kaart heeft gezet.

De Pritt Stick is verkrijgbaar in 38 landen.

Lancering van de Design stick.

In 1995 kocht Henkel de roller-afdeling van de Duitse firma Pelikan. Als wereldwijd nummer 1 lijmproducent, heeft Henkel zijn rollerassortiment verder uitgebreid met nieuwe, compacte en ergonomische ontwerpen voor corrigeren en lijmen.

In 1999 bracht Henkel "droog" markeren op de markt als nieuwste toevoeging aan het roller assortiment. Deze unieke markeerstift is zowel droog als uitwisbaar. Ook betrad Henkel de plakband markt met de uitvinding van de tape roller die je met één hand kunt gebruiken.

Terwijl anderen het nieuwe millennium op een "grootse" manier inluidden, betrad Henkel het jaar 2000 met de introductie van de smalste correctie penroller voor het corrigeren van één letter. Nu kon het kleinste foutje al snel met één pennenstreek gecorrigeerd worden!

Pritt is niet alleen een wereldwijd merk, maar in maart 2001 werd Pritt letterlijk gelanceerd als een "Universum breed " merk! Op 17 maart 2001, precies om 9.23 uur, werd een Soyoz raket vanuit de Baikonor Cosmodome in Kazachstan gelanceerd, met een lading Pritt-producten voor het International Space Station (ISS). Aan boord testte de Russische kosmonaut Yury Usachev, gezagvoerder van de ISS, persoonlijk de Pritt producten. Na veelvuldig dagelijks gebruik onder gewichtloosheid en andere extreme omstandigheden in de ruimte, kreeg Pritt officieel het exclusieve “Space Proof Quality” kenmerk.

In 2003 lanceerde Henkel enkele spannende nieuwe producten: Zonder Schaar is een transparante plakband met gekartelde randjes, zodat deze gemakkelijk met de hand kan worden afgescheurd. Paintball is een set van gekleurde verfrollers. En tenslotte onze nieuwe navulbare rollers (Lijm en Correctie): ze zijn kleiner, beter en bevatten 17% meer tape.

Met de introductie van de Comfort Correctieroller kan de consument zelfs zijwaarts corrigeren met Pritt.
En de continue ontwikkeling van het rollerassortiment werpt zijn vruchten af: De Correctie Comfort Roller volgt het succes op van de Pritt Glue Compact Roller, winnaar van de innovatiewedstrijd "Product van het jaar" (FVKK). Dankzij het uitstekende ontwerp, ontving de Pritt Correctie Roller voor zijwaartse correctie de "red dot design award 2005".

Pritt introduceert een assortiment vloeibare lijmen, verkrijgbaar in flesjes van 40g en 90g. De unieke vorm van het flesje zorgt voor een gemakkelijk en nauwkeurig gebruik voor allerlei soorten knutselwerkjes. Deze ergonomische vorm en de formule zonder oplosmiddelen maakt deze lijm ideaal voor kinderen. Voor kleinere kinderen heeft Pritt witte knutsellijm ontwikkeld.

Lancering van de ECOmfort Correctieroller met een huls van 89% hernieuwbaar materiaal. Dit product werd bekroond met de 3e plaats op de Beurs van Hannover 2010 voor de "Bio-based Material of the Year Award".

In hetzelfde jaar introduceert Pritt haar nieuwe navulbare correctierollers met de "Midway" en "Sideway" correctierollers, gemaakt van ongeveer 50% gerecycled plastic.

Pritt lanceert de nieuwe “Best Pritt Stick Ever” die, dankzij de nieuwe formule, gladder en schoner werkt. En die bovenal nog altijd even sterk is!

Herlancering gekleurde lijm Sticks: Roze & Groen / Rainbow, beschikbaar in de 90% natuurlijke ingrediënten * formule. (* incl. water).

De Pritt Stick editie voor leuk decoreren. De gekleurde Pritt Stick in de favoriete kleuren van jongens en meisjes, groen en roze,  lijmen en drogen gekleurd. Dus kinderen kunnen hun knutselwerk versieren door het toevoegen van glitter en wat ze maar kunnen bedenken. Ook verkrijgbaar in de Rainbow kleuren, vier sticks in verschillende kleuren om nog kleurrijker te versieren. En het beste van alles is dat alle producten verkrijgbaar zijn in Pritt’s unieke formule met 90% natuurlijke ingrediënten*. (* incl. water).

Herlancering Magic Stick, beschikbaar in de 90% natuurlijke ingrediënten * formule. (* incl. water).

De originele Pritt Stick met een magische twist! De Magic Blue Stick lijmt blauw maar droogt transparant op, zodat de kinderen tijdens het knutselen kunnen zien waar ze al gelijmd hebben. In 2014, heeft Pritt de Magic Stick nieuw leven ingeblazen met de unieke gepatenteerde formule met 90% natuurlijke ingrediënten * (* incl. water).