Sustainability

Fenntarthatóság

Vezető szerepre törekszünk a fenntarthatóság területén

Az üzleti siker, a környezet védelme és a társadalmi felelősség közötti egyensúly fenntartása évtizedek óta alapvető fontosságú szempontja a Henkel vállalati kultúrájának és tisztán tükröződik értékeinkben. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk hosszú távú és vállalkozó szellemű, az értéklánc minden tevékenységénél tetten érhető. Olyan termékeket, technológiákat és folyamatokat hozunk létre, amelyek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek. Gondolunk dolgozóink egészségére és biztonságának védelmére, a természet védelmére és az élet minőségére azokban a közösségekben, ahol tevékenykedünk.

Több évtizedes koncentrált erőfeszítéseinek eredményeként a Henkel a fenntartható fejlődés területén világszinten is vezető szerepet játszó és komoly tekintélynek örvendő vállalattá vált. És eltökéltük, hogy továbbra is élen járunk a fenntarthatóságban. Eltökéltségünk alapját világszerte dolgozóink adják, akiknek gondolkodásában mélyen gyökeredzik a fenntartható fejlődés elve, és ez irányítja véleményüket, tetteiket.

A világ népességének növekedése, az emelkedő életszínvonal és fogyasztás, valamint az ezekhez társuló erőforrás felhasználás miatt a fenntartható fejlődés kihívásai világszerte egyre nagyobbak. A növekedést és az életminőség biztosítását a világon mindenhol el kell választani az erőforrások felélésétől és a szennyezések kibocsátásától.

Mi tisztában vagyunk ezzel a kihívással és figyelembe is vesszük stratégiánk kialakításakor.

Vállalatunk azzal tud hozzájárulni, hogy olyan új termékeket és folyamatokat hozunk létre, amelyek kevesebb erőforrás használata mellett kínálják ugyanazt, vagy éppen még jobb teljesítményt.

Ennek szem előtt tartásával márkáink és technológiáink életciklusának minden szakaszában következetesen a legkedvezőbb arányok kialakítására törekszünk: kutatás és fejlesztés, nyersanyag beszerzés, termelés, használat és ártalmatlanítás során egyaránt.

A Henkelen belül a Prittnek hatékony és környezetbarát termékek révén sikerült egyensúlyba hozni az újszerű megoldásokat a fenntarthatóság követelményével. Ilyen termékek például következők:

Ragasztók - Pritt Stift

 • A ragasztó anyag tömegének 90 százaléka megújuló összetevőkből készül (a vizet is beleértve): nincs PVP vagy PVA (olaj bázisú komponens)
 • oldószermentes
 • légmentesen záró kupak tartja frissen a ragasztót: nagyobb élettartam, kevesebb hulladék
 • a főbb piaci versenytársaknál mintegy háromszor erősebb *
 • egy rudacska mintegy 2,4-szer többet ragaszt, mint a főbb piaci versenytárasak termékei *
 • 30°C-on mosható.
 • csökkentett kibocsátású üzemben készül**

*a Fraunhofer IFAM. intézet vizsgálatai szerint, amely az azonnali kötési erősséget mérte az EU-ban >5% piaci részesedéssel rendelkező ragasztó rudakkal összehasonlítva.
** A Henkel 2010. évi fenntarthatósági jelentése szerint, ellenőrizhető: www.sd.henkel.com

Hibajavítás - Pritt Ecomfort Roller

 •  A világon az első olyan hibajavító roller, amelynek a háza 89 százalékban természetes anyagokból készül
 • Oldószer és savmentes
 • A Hannoveri vásáron harmadik helyet szerezte meg a “2010 bio-alapú anyagai” versenyén
 • Kényelmesen, oldalirányban is használható, kézhez álló modell

Hibajavítás - Pritt Compact Roller

 • Nincs benne oldószer vagy más mérgező anyag, mint a legtöbb korrektor folyadékban
 • Kézhez álló forma
 • Csökkentett kibocsátású üzemben készül*

* A Henkel 2010. évi fenntarthatósági jelentése szerint, ellenőrizhető: www.sd.henkel.com