Knutselen & digitale media

 

Nog nooit was het zo eenvoudig om informatie en inspiratie op internet te vinden. Kinderen die met gemak zoeken op internet worden steeds jonger. Niet zelden tikken kleuters die nog nauwelijks kunnen lopen,  in restaurants en achterin de auto druk op vaders iPad om de verveling te verdrijven.

De vroege ontwikkeling van EDP-vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor toekomstig werk. Leren digitale media en creatief knutselen te combineren, zou de hoogste prioriteit moeten hebben in de huidige schoolgeneratie. Regelmatige kunst- en knutselactiviteiten zorgen niet alleen dat kinderen belangrijke vaardigheden ontwikkelen zoals emotionele, cognitieve, coördinatieve en sociale vaardigheden, maar vergroten ook hun zelfvertrouwen.

Docenten en ouders moeten kinderen aanmoedigen op internet en in digitale media te zoeken naar interessante kunst- en knutselprojecten die ze zelf kunnen afmaken. Jeugdige internetgebruikers krijgen niet alleen zelfvertrouwen doordat ze weten hoe met digitale media om te gaan, ze zijn ook trots zelf een kunst- en knutselwerk te hebben gevonden en uitgevoerd.

De huidige digitale media bieden een groot aantal kunst- en knutselactiviteiten - van gratis te downloaden prints tot kunstzinnige ideeën op creatieve blogs.  Er zijn stijlen en projecten voor iedere smaak en we moeten onze kinderen aanmoedigen om deze wereld van digitale creativiteit te benutten.  

Daarom zijn we bij Pritt trots op onze website een groot aantal educatieve knutselprojecten te presenteren.