FAQ

 

1) Wat moet ik doen als er lijm op mijn kleren komt?

Hoewel de meeste van onze lijmen niet vloeibaar zijn, kan er natuurlijk weleens lijm op je mouw komen. Week het kledingstuk eerst ongeveer 10 minuten in koud water.

Volg de wasinstructies op het label en stoom de kleding niet

2) Hoe houd ik de lijm lang goed?

Voor een lange levensduur van de lijm doe je de dop op de lijmstift en sluit je deze goed af als je de lijm langer dan twee minuten niet gebruikt. Zo droogt de lijm niet uit.

Onze lijmen houden van warmte. Zorg dus dat ze niet bevriezen.

3) Waar moet ik op letten als ik ga knutselen met kinderen?

Pritt Sticks zijn oplosmiddelvrij en de Pritt Stick bevat zelfs geen PVP. Sommige producten bevatten kleine onderdelen (bijv. de vloeibare lijmen) en mogen daarom niet worden gebruikt door kinderen onder de 3 jaar. Bij gebruik door oudere kinderen moet een volwassene toezicht houden.

4) Als er lussen in mijn Pritt Lijmroller ontstaan, hoe laat ik deze dan weer verdwijnen?

Als er een lus in de Pritt Lijmroller ontstaat, hoef je er alleen maar enkele keren mee over een stuk papier te gaan. Zo verdwijnt de lus. De nieuwste modellen van de Pritt Lijmrollers hebben een knop waarmee je lussen nog gemakkelijker kunt laten verdwijnen.

5) Waarom zijn er lijmrollers in verschillende kleuren?

We gebruiken kleuren om onderscheid te maken tussen permanente en niet-permanente lijmproducten.

Permanente lijmproducten herken je doordat ze volledig rood zijn, terwijl niet-permanente producten een heldergeel gedeelte hebben. Zo kun je ze gemakkelijk onderscheiden als ze op je bureau staan.

6) Wat is de beste manier om…

    …foto's vast te lijmen?
We raden aan de producten PowerPritt Stick, Navulbare Lijmroller, Compact Lijmroller en Mini Lijmroller te gebruiken.           

    …creatief te knutselen met papier?
We raden aan de producten PowerPritt Stick en Pritt Knutsellijm te gebruiken.                  

    …te knutselen met vilt, textiel en lappen?
We raden aan de producten PowerPritt Stick en Pritt Stick te gebruiken.      

    …een groter oppervlak te corrigeren?
We raden aan het product Micro Roller te gebruiken.

    …posters aan de muur te hangen?
We raden aan het product Poster Buddies te gebruiken.

7) Hoeveel aandacht besteedt Pritt aan duurzaamheid?

Het bewaren van een goed evenwicht tussen economisch succes, milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid is al decennia lang fundamenteel voor de bedrijfscultuur van Henkel. Daarom besteedt Pritt veel aandacht aan ecologische compatibiliteit en productveiligheid.

Zo zijn al onze lijmen bijvoorbeeld oplosmiddelvrij. Ongeveer 90% van alle lijmingrediënten die in de Pritt Stick worden gebruikt, zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

De verpakking van de Pritt Stick is PVC-vrij en voldoet aan de strenge EU-wetgeving ten aanzien van veiligheid voor kinderen. De Pritt navulbare correctierollers zijn gemakkelijk te hervullen, zodat er grondstoffen worden bespaard en minder afval ontstaat.

8) Klopt het dat de Pritt Stick de eerste lijmstift was?

In 1969 vond Henkel 's werelds eerste lijmstift uit, na het bestuderen van het gebruiksgemak van de lippenstift. Sindsdien is de wereld van lijmen voorgoed veranderd. Consumenten beschikten eindelijk over een schone en praktische lijmmethode!

Ruim 30 jaar nadat de eerste 'lijmstift in een huls' op de markt werd gebracht, heeft Henkel meer dan 1 miljard lijmstiften in 121 landen verkocht, wat Pritt wereldwijd op de kaart heeft gezet.

9) Waarom is de Pritt Stick nu beter dan ooit?

Er zijn 5 belangrijke redenen:

  1. Hogere efficiëntie: Met een Pritt Stick kun je ruim twee keer zoveel lijmen als met de lijmen van de grootste concurrent*
  2. Zelfs sterke lijmkracht op andere knutselmaterialen dan papier
  3. Beter glijden: gemakkelijker aan te brengen en minder klontjes
  4.  Pritt Stick heeft een unieke formule van 90% natuurlijke ingrediënten** op basis van aardappelzetmeel en suiker
  5. Uitstekend uitwasbaar op een temperatuur van maar 20 graden

*zoals geanalyseerd door het Fraunhofer IFAM Instituut

**Inclusief water

10) Hoe voorkom ik dat lijmstiften uitdrogen?

Het speciale luchtdichte dop+huls-systeem houdt de lijm langer vers: daardoor is het product jaren langer bruikbaar, wat ingrediënten bespaart en minder afval veroorzaakt.

11) Wat is het handigste product voor een collage?

We raden aan Pritt Sticks te gebruiken, omdat deze schoon en gemakkelijk in het gebruik zijn. Ook de Witte Knutsellijm is ideaal voor het vastlijmen van allerlei materiaal om collages, plaatjes, modellen en papier-maché te maken: praktisch elk knutselproject.

12)  Ik wil graag meer weten over de geschiedenis van Pritt. Hoe is het begonnen?

Ongeveer veertig jaar geleden begon 's werelds eerste lijmstift met zijn opmars over de hele wereld. De Henkel-onderzoeker Wolfgang Dierichs had het idee voor een Pritt lijmstift voor het eerst in 1967.

Het duurde maar twee jaar om de eerste Pritt Stick te ontwikkelen. Deze leek op een lippenstift: klein en handig, schoon aan te brengen en altijd klaar voor gebruik. Dat was in 1969.

Sindsdien heeft Pritt voortdurend nieuwe lijmproducten bedacht: van de Pritt Alleslijm (1972) tot de innovatieve Pritt Lijmroller (1989), de Zonder Schaar plakband (2002) en onze nieuwste producten zoals de Pritt Knutsellijm (2010) en de vernieuwde Pritt Stick (2011).

In 1995 kocht Henkel de roller-afdeling van de Duitse firma Pelikan. Als wereldwijde nummer 1 lijmproducent heeft Henkel zijn rollerassortiment verder uitgebreid met nieuwe, compacte en ergonomische ontwerpen voor corrigeren en lijmen. De meest recente innovatie op het gebied van correctieproducten is de ECOmfort Roller (2010), de eerste correctieroller met een huls die voor bijna 90% uit natuurlijk plastic bestaat.

De hoge standaard van onze producten is in de loop der jaren vaak erkend door middel van internationale bekroningen.
Ga voor meer informatie over de geschiedenis van Pritt naar het gedeelte 'Over Pritt'.

13) Wie is Mr Pritt?

Mr Pritt is de vriendelijke woordvoerder van het merk Pritt.
Dit karakter werd in 1987 bedacht door Arnold Sindle in Manchester, Verenigd Koninkrijk.

In 1990 werd Mr. Pritt in Italië geïntroduceerd. Tenslotte stond Mr. Pritt in 2007 voor de eerste keer op de Pritt lijmstiften

14) Ik heb een idee dat ik graag wil delen! Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe, spannende ideeën! Vul hier het contactformulier in:
contact

15) Ik heb een aantal opmerkingen over jullie product. Hoe kom ik met Pritt in contact?

We zijn zeer geïnteresseerd in jouw mening over onze producten. Als je opmerkingen hebt of suggesties voor verbetering, neem dan gerust contact met ons op:
contact