Thuisverhaal met: Pia

Naam: Pia
Nationaliteit: Duits
Beroep: Marketing Manager voor een producent van kinderspeelgoed
Hobby's: reizen, lezen en buitenactiviteiten

Vragen over knutselwerk:

Waarom hou je zo van knutselen?

Ik houd van knutselen omdat het me creatief maakt en ik mijn handen gebruik. Ik houd van het combineren en lijmen van verschillende materialen zoals klei, veren of vilt, waar ik normaal gesproken niet mee in aanraking kom. Kunst en knutselwerk zijn voor mij ook een manier om te ontspannen. Zelfgemaakte knutselwerkjes zijn oprechte cadeautjes - de beste naar mijn mening.

Met wie en wanneer knutsel je?

Creatief zijn met kinderen is het mooiste. Ik heb gelukkig jongere nichtjes en neefjes die net zoveel van kunst en knutselen houden als ik. We grijpen iedere kans om samen te zijn en iets te maken! Meestal is dat tijdens vakantiedagen zoals Pasen, Kerstmis en Halloween. Maar ik houd ook van kunst en knutselen als ik alleen thuis ben.

Hoe kom je aan ideeën?


Ik gebruik internet om inspiratie op te doen. Er zijn zoveel bronnen en projecten om opnieuw uit te vinden! De meeste websites en blogs zijn ook nog eens helemaal gratis. De Pritt website is een fantastische bron. Hier vind ik vaak nieuwe ideeën. De jongere gezinsleden hebben vaak creatieve ideeën die we ook graag uitproberen.

Wat zijn je favoriete materialen en waarom?

Ik probeer meestal om grappige projecten te vinden die met lijm en gerecyclede materialen kunnen worden gemaakt die je gratis vindt in huis of in de natuur. Samen materialen lijmen en knutselen van zogenaamd afval geeft veel voldoening. Je moet creatief zijn en het geeft gewone dingen weer een nieuwe waarde en uitstraling. Het is ook een fantastische manier om door hergebruik afval te verminderen.

Vertel ons wat je het liefst maakt en waarom je het zo leuk vindt.

Ik houd van knutselwerk waarbij kurken van oude wijnflessen worden gelijmd. Je kunt de letters van het alfabet maken, kleine dieren, prikborden - de mogelijkheden zijn eindeloos!