Thuisverhaal met: Gordon

Naam: Gordon
Nationaliteit: Zuid-Afrika
Beroep: Marketing en Product development voor een fabrikant van kinderspeelgoed
Hobby's: lezen, skiën, koken, knutselen en hardlopen

Vragen over knutselen:

Waarom houd je van knutselen?

Ik werk graag met mijn handen en los graag problemen op die tijdens het knutselen kunnen ontstaan. Ik gebruik graag materialen op een nieuwe manier. Ik krijg een kick als mensen zeggen: “Ik had niet gedacht dat het zou werken.”

Met wie en wanneer knutsel je?

Ik ontwikkel speelgoed voor een producent en knutsel voor mijn werk. Ik knutsel met collega's, kinderen en mijzelf. Op het werk knutselen en werken we wekenlang op prototypes die we daarna met kinderen testen. Ik geniet het meest als we de kinderen voor het eerst ons speelgoed laten zien. Je ziet de blik in hun ogen: Die wil ik hebben!

Hoe kom je aan ideeën?

Ik denk aan moderne culturele thema's of onderwerpen die interessant zijn in de populaire cultuur. Daarna ontwikkel ik een idee of concept rond het thema met een verhaal dat aan het product kan worden verbonden. Dan pak ik potlood en papier en teken mijn idee. Vervolgens pak ik mijn Pritt lijmstift, schaar, liniaal, papier en begin met het maken van prototypes.

Wat zijn je favoriete materialen en waarom?

Mijn favoriete materiaal is standaard printpapier, een potlood, liniaal en Pritt lijmstift.  Met deze gereedschappen en materialen kan ik alle soorten leuke en nuttige dingen maken.

 

 

 

Vertel ons wat je favoriete ding is om te maken en waarom je het zo leuk vindt.

Mijn favoriete project tot nu toe is een papieren robot met bewegende armen, benen, hoofd en mond. Die was cool! Ik kreeg het idee van een vriend die in Japan een kleine robot had gekocht. Ik wilde ook een hebben en bouwde mijn eigen. Ik gebruikte daarvoor standaard printpapier, potlood, liniaal en een Pritt lijmstift. Het leuke was dat ik aan het einde zeven robots had en mijn vriend maar een. Mijn robotleger was dus groter.