Thuisverhaal met: Lisa

Naam: Lisa
Nationaliteit: Russisch
Beroep: knutselspecialiste voor een fabrikant van kinderspeelgoed
Hobby's: koken, lezen, doe-het-zelf

Vragen over knutselen:

Waarom hou je zoveel van knutselen?

Ik vind het fascinerend om te bedenken hoe uit verschillende materialen iets compleet nieuws kan worden gemaakt. Tijdens het knutselen wijzig ik graag mijn eerste plan en dat levert een ander, altijd verrassend en onvoorzien resultaat op. Ik vind het leuk dat er geen regels zijn. Alleen verbeelding!

Met wie en wanneer knutsel je?

Ik heb verschillende favoriete knutselmomenten. Ik knutsel allereerst graag met kinderen, vooral met mijn twee kleine neefjes. We gebruiken alles wat we in huis kunnen vinden om leuke spelletjes en speelgoed van karton te maken. Daarnaast knutsel ik ook graag cadeautjes voor vrienden.

Hoe kom je aan ideeën?

Internet is een eindeloze bron van inspiratie. Ik bekijk graag blogs en plaatjes over knutselen en ontwikkel mijn eigen ideeën en individuele projecten. Ik word ook geïnspireerd door de natuur: er zijn zoveel materialen in het bos te vinden die je kunt gebruiken om prachtige, unieke projecten te maken.

Wat zijn je favoriete materialen en waarom?

Ik gebruik bij elk knutselwerk graag dezelfde basismaterialen: papier, mijn Pritt lijmstift en waterverf. Daarnaast probeer ik ook altijd nieuwe materialen uit en lijm veel verschillende materialen aan de basis, zoals bladeren, katoen of hout.

Vertel ons wat je favoriete ding is om te maken en waarom je het zo leuk vindt.

Mijn favoriete knutselwerk tot nu toe was een feeënjurk die ik met mijn nichtje knutselde. Het was leuk om ideeën uit te wisselen en we hebben een heel speciale jurk gemaakt. Het leukste was om te zien hoe ze bleef proberen en gelukkig en enthousiast was!