Vrolijke kinderboerderij

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Kinderen
 • Thema
  Thema
  Seizoen

Achtergrond:

Ben je wel eens op een boerderij geweest? Boerderijen hebben boeren, land en tractoren en heel veel prachtige dieren. Op de boerderij leven kippen, varkens, koeien en andere dieren en de boer moet ze verzorgen. Weet je wat voor geluiden de boerderijdieren maken? Welk dier is jouw favoriet? Vandaag knutselen we een schuur, heel veel vrolijke boerderijdieren en een paar boeren. We planten ook groente en je kunt de boerderijdieren balen stro voeren. Vergeet niet als het koud wordt of begint te regenen om jouw boerderijdieren in de schuur te zetten. Daar staan ze warm en veilig. Kijk ook eens naar onze andere fantastische "boerderij" knutselprojecten!

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • Een kartonnen ontbijtgranendoos 

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

Tip:

Dit is een fantastisch project voor de Green Pritt lijmstift, omdat je kunt zien waar je de lijm hebt aangebracht.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen van de vrolijke kinderboerderij uit.

Stap 2

Lijm de twee grote velden aan elkaar. Zo maak je het land waar jouw boerderij op komt te staan. Op de velden is ruimte voor bloemen, bosjes en kuilgras.

Stap 3

Lijm de plaatjes 3, 5, 6 en 7 op je ontbijtgranendoos. Laat 1 minuut drogen en knip de plaatjes 3, 5, 6, en 7 uit de doos.

Stap 4

Vouw alle strookjes tot rechte hoeken.

Stap 5

Lijm de plaatjes 6, 3 en 7 aan plaatje 1 zoals op de foto. Plaatje 1 is de vloer van de schuur en de plaatjes 6, 3 en 7 vormen de wanden van de schuur. We gebruiken onze handige lijmstift om de wanden op hun plaats te lijmen. Ze vormen een doos met 1 open zijde.

 

 

Stap 6

Nu lijmen we plaatje 5 op de bovenkant van de schuur. Dit wordt het dak. Bekijk de foto om te zien hoe.

Stap 7

Vouw voor het paard het lichaam (plaatje 13) langs de stippellijnen en lijm de witte lipjes op hun plaats zoals op de foto's te zien is. Vouw beide staarten langs de stippellijn (plaatje 15) en lijm de 2 kanten op elkaar. Zorg dat de lipjes niet op elkaar worden gelijmd! Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes, steek de staart in de sleuf en lijm de lipjes aan de binnenkant van het paard (plaatje 13). Vouw het paardenhoofd (plaatje 14) in het midden en lijm de twee witte lipjes op elkaar, zoals op de foto. Lijm vervolgens het hoofd van het paard aan de romp.

Stap 8

Om de koe te maken vouw je de romp van de koe (plaatje 9) langs de stippellijnen en lijm je de witte lipjes op hun plaats zoals op de foto's te zien is. Vouw beide staarten langs de stippellijn (plaatje 11) en lijm de 2 zijden op elkaar. Zorg dat de lipjes niet op elkaar worden gelijmd! Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes, steek de staart in de sleuf en lijm de lipjes aan de binnenkant van de koe (plaatje 9). Vouw de kop van de koe (plaatje 10) in het midden en lijm de twee witte lipjes op elkaar, zoals op de foto. Lijm vervolgens de kop van de koe aan de romp. We lijmen nu de hoorns van de koe aan de kop. Vouw plaatje 12 langs de stippellijnen om de hoorns te maken. Lijm ze op de kop van de koe. Bekijk de foto om te zien hoe.

Stap 9

Vouw de plaatjes 2, 16 en 17 in het midden en vouw de voetstukken naar binnen. Smeer lijm op een van de gekleurde lipjes en druk ze samen zodat ze op hun plaats worden gelijmd. Bekijk de foto om te zien hoe.  Als je dit hebt gedaan, heb je de twee boeren, hun dieren en de groenten die ze verbouwen gemaakt. Herken je de verschillende dieren en groenten?

Stap 10

Wikkel voor de plaatjes 4 en 8 het stuk papier rondom je vinger om een cilinder te maken. Lijm het papier in de vorm die het moet krijgen. Deze 6 cilinders zijn de hooibalen waarmee de boerderijdieren worden gevoerd.

 

 

Stap 11

We moeten nu de schuur, de dieren, de groenten en twee boeren op het land neerzetten. Hoe organiseer je jouw boerderij? Kijk naar de foto om inspiratie op te doen. Vergeet niet om de dieren te voeren!

Dat is alles!  

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw vrolijke kinderboerderij.