Politieauto

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Eenvoudig
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Thema
  Thema
  Specials

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • Een kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

 

Verhaal

Heb je wel eens gezien dat de politie in een politieauto in de straten van jouw stad surveilleerde? Iedere stad heeft een politiepost nodig. De politie bewaakt onze veiligheid door uit te kijken naar personen met slechte bedoelingen. Ze zorgen dat mensen in de stad geen slechte dingen doen. De politie komt kijken als er moeilijkheden zijn, pakken de boosdoener en bewaren de vrede. Politiemensen rijden door de stad en letten goed op dat iedereen zich aan de regels houdt. Als ze iets verdachts zien gaan ze dat onderzoeken! Vandaag maken we een papieren politieauto, een paar politiemensen en een dief. Pak jij de boef?  

 

 

Stappen:

Stap 1:

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van de politieauto. 

Stap 2:

Pak de uitgeknipte politieauto (plaatje 1) en lijm deze aan de ontbijtgranendoos. Wacht 30 seconden om de lijm te laten drogen. Kun jij tot 30 tellen? Knip nu rondom de papieren politieauto, zodat je een kartonnen sjabloon overhoudt.

Stap 3:

Als je het sjabloon hebt, vouw je deze langs de stippellijnen van de vrachtwagen.

Stap 4:

Breng een royale hoeveelheid lijm aan op de lipjes langs de zijkanten van de politieauto en lijm ze aan de zijkanten om een politieauto te maken. Gebruik de foto om te zien hoe.

Stap 5:

Vouw plaatje 2 in de vorm van een doos. Dit worden de lichten van de politieauto. Gebruik je handige Pritt lijmstift om de lichten op hun plaats te lijmen op het dak van de politieauto.

 

 

Stap 6:

Om de politiemensen, inbreker en politiehond (plaatje 3) te maken, vouw je het sjabloon in het midden en de gekleurde blokken naar binnen tot een driehoek. Smeer er wat Pritt lijm op om de basis op zijn plaats te zetten.

Stap 7:

Het is nu tijd om politie-tje of inbreker te spelen!

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw papieren politieauto.Tips

Vraag een volwassene om je te helpen met het uitknippen van het karton.