Ponytrailer

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Leeftijd
  Leeftijd
  3 tot 6 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Seizoen

Achtergrond:

Heb je wel eens op een pony gereden? Meestal leven pony's op een boerderij, maar soms, net zoals wij, moeten pony's een lange reis maken naar een ponyshow, een pony springconcours of zelfs voor een bezoek aan de dierenarts. Maar hoe komen ze van de boerderij naar de plek waar ze moeten zijn? Voor een kleine pony kan het gevaarlijk zijn om alleen te lopen. Bovendien zouden ze heel erg moe worden! Daarom gebruiken we een ponytrailer. Een ponytrailer wordt achter een auto of vrachtwagen bevestigd om pony's en andere dieren te vervoeren. Vandaag maken we een papieren ponytrailer en een auto. Waar neem jij je pony vandaag mee naartoe?

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten uitprinten
 • Een kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

Tip:

Dit is een fantastisch project voor de Pritt Green lijmstift, omdat je kunt zien waar je de lijm hebt aangebracht.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van de ponytrailer.

Stap 2

Pak het uitgeknipte sjabloon van de papieren auto (plaatje 1) en lijm deze aan de ontbijtgranendoos. Wacht 30 minuten om de lijm te laten drogen. Kun jij tot 30 tellen? Knip nu rondom de papieren auto, zodat je een kartonnen sjabloon overhoudt.

Stap 3

Als je het sjabloon hebt, vouw je deze langs de stippellijnen van de papieren auto.   

Stap 4

Breng een royale hoeveelheid lijm aan op de lipjes langs de zijkanten van de papieren auto en lijm ze aan de zijkanten in de vorm van een auto. Bekijk de foto om te zien hoe.   

Stap 5

Voor de pony-trailer gebruiken we de plaatjes 7, 8 en 9. We vouwen en lijmen plaatje 9. Daarna vouw en lijm je plaatje 7 om de basis van de ponytrailer te maken.  We lijmen nu plaatje 8 aan de achterdeur van de trailer. Bekijk het plaatje voor aanwijzingen.

 

 

Stap 6

Lijm plaatje 2 aan de auto en de ponytrailers om de trekhaak te maken.

Stap 7

Nu maken we de pony. Vouw het lichaam van de pony langs de stippellijnen (plaatje 3) en lijm de witte lipjes op hun plaats zoals te zien is op de plaatjes. Vouw langs de stippellijnen op beide staarten en lijm dan de 2 zijden op elkaar. Zorg dat de lipjes (plaatje 5) niet op elkaar worden gelijmd! Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes, steek de staart in de sleuf en lijm de lipjes aan de binnenkant van het lichaam van de pony (plaatje 3). Vouw het hoofd van de pony in het midden (plaatje 4) en lijm de 2 witte lipjes op elkaar. Bekijk de foto om te zien hoe. Lijm vervolgens de kop van de pony aan het lichaam.

Stap 8

We zijn nu klaar om onze pony te vervoeren. Bekijk onderstaande foto om inspiratie op te doen. Waar neem jij je pony vandaag mee naartoe? We hopen dat je veel plezier hebt met het spelen met jouw ponytrailer.

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw ponytrailer.