Transportschip

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  3 tot 6 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Heb je je wel eens afgevraagd waar alle producten die in een supermarkt worden verkocht vandaan komen? Heel veel producten komen uit het buitenland. De vraag is hoe al deze goederen over zee worden vervoerd. Het antwoord is een containerschip! Dit is een heel groot schip waar heel veel metalen dozen gevuld met goederen op kunnen staan. Het containerschip zeilt van land naar land, pikt daar goederen op en levert ze af. In dit project maken we een containerschip van papier.  

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

Tip:

Vraag indien nodig een volwassene om je te helpen met het uitknippen van het karton.

 

 

Stappen:

Stap 1:

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van het transportschip.

Stap 2:

Pak nu de 2 hoofdonderdelen van het papieren schip (plaatje 1 en 2) en lijm ze op je ontbijtgranendoos. Wacht 30 seconden om de lijm te laten drogen. Kun jij tot 30 tellen? Knip nu rondom het papieren schip zodat je een kartonnen sjabloon overhoudt.

Stap 3:

Als je het sjabloon hebt, vouw je langs de stippellijnen van de omtrek van het transportschip.

Stap 4:

Breng een royale hoeveelheid lijm aan op de lipjes langs de zijden van het schip en lijm ze aan de zijden zodat een scheepsromp ontstaat. Lijm de twee lipjes op hun plaats. Gebruik de foto om te zien hoe.

Stap 5:

We lijmen nu deel 1 aan deel 2 om de belangrijkste vorm van het schip te maken.

 

 

Stap 6:

Vouw plaatje 3 in de vorm van een doos. Dit wordt de hut van de kapitein. Gebruik je handige Pritt lijmstift om de hut te lijmen. Lijm zijde "a" op positie "a" op het papieren schip. We lijmen plaatje 4 op plaatje 5. Daarna lijmen we zijde "b" op positie "b" op de hut van de kapitein.

Stap 7:

Vouw plaatje 7 in de vorm van een doos. Dit wordt de logistieke container. Gebruik je handige Pritt lijmstift om de container te lijmen. Dit is de doos waarin alle goederen worden opgeslagen die moeten worden getransporteerd.

Stap 8:

Voor een vriendelijke bemanning (plaatje 6) vouw je de sjablonen in het midden en de gekleurde blokken naar binnen tot een driehoek. Smeer dan wat Pritt lijm op de basis om deze op zijn plaats te zetten.

Stap 9:

Tijd om te spelen! Zet de container op het transportschip. Je bent klaar om te vertrekken!

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw transportschip.