Afrika knutselset met wilde dieren

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Jungle

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (klik onder aan deze pagina)
 • Lege cornflakesdoos (of ander dun karton)

Tools:

 • Pritt lijmstift
 • Schaar

Verhaal

Ontdek de Afrikaanse savanne met ons Afrika knutselpakket voor kinderen: Zie je die gevaarlijke krokodil die zich daar in het water verstopt? En wat bewoog daar achter die dikke boom? Misschien ligt er wel een grote leeuw op een rots in de zon te wachten op zijn volgende prooi. Misschien moet je de sluwe hyena's in de gaten houden die een antilope omsingelen? Maak deze 3D-pop-up kaart en observeer het spannende dierenleven in Afrika!

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip alle delen van het Afrika knutselpakket voor kinderen uit langs de doorgetrokken lijnen.

Stap 2

Met een royale hoeveelheid lijm de twee achtergrondsjablonen op het gemarkeerde gebied plakken.

Stap 3

De achtergrond langs de stippellijn vouwen, zodat de gekleurde zijden eerst naar buiten wijzen. Langs de doorgetrokken lijn op het plaatje knippen.

Stap 4

De kaart zo vouwen dat de witte zijden naar buiten wijzen en de twee delen vouwen met de knipjes naar voren. Vraag je ouders om te helpen als het te moeilijk is.

Stap 5

Een royale hoeveelheid Pritt lijm op de achterkant van de kaart aanbrengen, met uitzondering van de uitgeknipte gebieden, en op een stuk karton of de cornflakes doos plakken.

 

 

Stap 6

Na het drogen de pop-up kaart in de juiste hoek zetten.

Stap 7

Met de Pritt lijmstift de uitgeknipte boom op het uitstekende linker strookje plakken. Dit zorgt voor een fantastisch 3D-effect!

Stap 8

Plak de rots op het strookje aan de rechterkant. De dieren kunnen nu van de rots in het water springen of zich in het hol daaronder verschuilen.

Stap 9

Vouw de sjablonen in het midden en de gekleurde blokken naar binnen om de antilopen en hyena's te maken. De figuren zijn nu driehoekig. Plak de bodem tabs met Pritt op elkaar zodat jouw figuren kunnen staan.

Dat is alles!

Veel plezier met ons Afrika knutselpakket voor kinderen! De dieren en figuren uit onze ander jungleprojecten zijn trouwens ook fantastisch voor jouw pop-up kaart. Misschien een olifant die bij de drinkplaats staat te drinken? Pas op! Achter de boom verbergt zich een sterke stroper! Of springt een van de wilde dieren van de rots in het water om af te koelen? Wees creatief!

 

Tips

Om de boom, klif en de figuren meer stabiel te maken, kun je de onderdelen plakken op karton of een lege cornflakesdoos voordat je ze uitknipt. Dan blijven ze goed staan!