Poppenhuiskoets

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Heb je wel eens een theekransje georganiseerd met al je speelgoed en poppen? In een sprookjeswereld gaan de poppen en het speelgoed op theevisite. Ze stappen in een sprookjesachtige poppenhuiskoets en rijden in stijl naar het feestje. In dit project leer je hoe je een paard en koets maakt. In dit sprookje figureren een paard, een koets en een aantal vrienden waar je leuk mee kunt spelen.  

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • 1 kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt Stick
 • Schaar

Tip:

Vraag een volwassene om je te helpen met het uitknippen van het karton.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van de poppenhuiskoets.

Stap 2

Vouw plaatje 1 langs de stippellijnen. Lijm de lipjes op hun plaats in de vorm van een doos. Bekijk de foto om te zien hoe.

Stap 3

Lijm de plaatjes 2, 3 en 4 op je ontbijtgranendoos. Laat de lijm 30 minuten drogen. Kun jij tot 30 tellen? Knip de plaatjes 2, 3 en 4 van de doos. 

Stap 4

We lijmen nu de plaatjes 3 en 4 aan de koets die is gemaakt van plaatje 1.

Stap 5

Langs de stippellijn op afbeelding 2 vouwen. Lijm de gevouwen lipjes aan de zijkant van de koets op raamhoogte, zoals op de foto.

 

 

Stap 6

Vouw plaatje 6 zoals op de foto. Lijm deze in de koets om de bankjes te maken.

Stap 7

Vouw voor het paard het lichaam (plaatje 13) langs de stippellijnen en lijm de witte lipjes op hun plaats, zoals op de foto's te zien is. Vouw beide staarten langs de stippellijn (plaatje 15) en lijm de 2 zijkanten op elkaar. Zorg dat de lipjes niet op elkaar worden gelijmd! Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes, steek de staart in de sleuf en lijm de lipjes aan de binnenkant van het paard (plaatje 13). Vouw het paardenhoofd (plaatje 14) in het midden en lijm de twee witte lipjes op elkaar, zoals op de foto. Lijm vervolgens het hoofd van het paard aan de romp.      

Stap 8

Vouw plaatje 7 in het midden en vouw de voetstukken naar binnen. Smeer lijm op de gekleurde lipjes en druk ze samen zodat ze op hun plaats worden gelijmd. Gebruik de foto om te zien hoe.

Dat is alles!

We hopen dat je veel reisplezier hebt met jouw koets.

We zijn nieuwsgierig naar foto's van jouw open sprookjeskoets. Vraag je vader of moeder om een foto op onze Facebook-pagina - Pritt Nederland - te zetten!