Vlinder met glitters

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Materialen:

 • De bijgevoegde documenten afdrukken (zie onderaan deze pagina)
 • Pritt glitter lijmstick

Gereedschap:

 • Pritt glitter lijmsticks (geel en rood)
 • Schaar

 

Verhaal

Vandaag maken we een vlinder met de gloednieuwe glitterlijmen in onze vlinder knutselles. Binnen een mum van tijd kun je je je Pritt stick omtoveren in een schitterende vlinder met glittervleugels. Ben je klaar om weg te vliegen met Mr.Pritt? Maak dan snel je vlinder en zweef door de lucht! 

Stappen:

Stap 1

Kies een van de twee vlinders uit het sjabloon. Je kunt ze natuurlijk ook allebei maken! Breng eerst een rijke hoeveelheid rode en gele glitterlijm aan op alle delen van de vlinder in het sjabloon. Alle grote delen van de vlinder op de eerste pagina van het sjabloon, het hoofd, vleugels en de brede strip (lichaam) maak je rood. Op de tweede pagina van het sjabloon kleur je elk onderdeel met een rood nummer rood, en de onderdelen met een geel nummer geel. Laat alles goed drogen.

Stap 2

Daarna knip je het lichaam en de gele stippen (onderaan de laatste pagina) uit langs de dikgedrukte lijnen. Breng een rijke hoeveelheid Pritt Glitterlijm aan op een uiteinde van het lichaam aan de niet gekleurde kant. Rol het lichaam om je Pritt Glitter stick en lijm het vast zoals in de afbeelding. Daarna plak je de stippen op het lichaam - zorg dat je ze goed verspreidt.

Stap 3

Nu de vleugels! Knip de onderdelen uit op de laatste pagina die met glitter gekleurd zijn, en lijm ze een voor een in de aangegeven volgorde op de vleugels.

Stap 4

Nu lijm je de vleugels die naast elkaar liggen tegen elkaar op de niet-ingekleurde zijdes. Vouw ze bij de stippellijn en lijm ze aan de zijkant van het lichaam van de vlinder.

Stap 5

Knip vervolgens de "hartjes" uit waarmee je het hoofd van de vlinder kunt versieren. Lijm ze een voor een op het hoofd.

Stap 6

Om het hoofd te maken, vouw je het sjabloon langs de stippellijn. Daarna breng je een rijke hoeveelheid Pritt Glitterlijm aan op de gemarkeerde delen.  Daarna vouw je het hoofd zoals in de afbeelding. De mond van de vlinder blijft open.

Stap 7

De voelsprieten ontbreken nog op het hoofd. Knip ze voorzichtig uit en plak ze op elkaar in het midden.

Stap 8

Vouw de voelsprieten langs de stippellijnen en breng een rijke hoeveel Pritt Glitterlijm aan op de rechthoekige vlakken om de voelsprieten op het vlinderhoofd te plakken.

Stap 9

Lijm nu het hoofd op de dop van je Pritt stick. Het gaat het makkelijkst als je een beetje lijm op de dop van je Pritt stick aanbrengt. Daarna druk je voorzichtig het vlinderhoofd op de dop.

 

Dat was het!

 

Nu weet je hoe je een vlinder kunt maken van je Pritt stick. Waarom knutsel je er niet nog een paar? Dan kun je met je vrienden een hele zwerm met vlinders maken. Of kijk hoe je met dezelfde materialen een stoere draak kunt maken!

Tips

Vraag je ouders om hulp bij het uitknippen van de sjablonen. Je kunt de sjablonen natuurlijk ook op een andere manier met glitterlijm versieren.

Als je geen glitter lijm hebt, kun je de sjablonen ook inkleuren met stift of potlood, of met de andere kleurlijmen van Pritt, bijvoorbeeld roze en groen.