Eiland met Piratenfort

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Heb je wel eens gedaan alsof je een piraat was die roekeloos op volle zee voer? Goede piraten hebben een veilige plaats nodig om met hun schip voor anker te liggen, voorraad in te slaan en nieuwe piraten te vinden voor de bemanning. Waar doen piraten dat? In een piratenfort natuurlijk! Een piratenfort is een veilige plaats waar een oude zeerot kan uitrusten tot zijn volgende avontuur op volle zee begint. Dit is een leuk knutselproject met knutselideeën voor piraten. We bouwen een papieren fort op een eiland met kanonnen, bommen en een schatkist. De twee piraten zijn een fantastische aanvulling voor de bemanning van het volgende piratenschip dat de haven komt binnen zeilen.

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • Tandenstoker
 • Kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt lijmstift
 • Schaar

Tip:

Vraag een volwassene om je te helpen met het uitknippen van het karton.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van het piratenfort. De stippellijnen langs de deur niet uitknippen!

Stap 2

Om jouw eiland te maken, lijm je het grote eiland (plaatje 1) op de blauwe zee. Lijm vervolgens het kleinere eiland (plaatje 2) op het grotere eiland.

Stap 3

Neem om het piratenfort te maken de twee delen van het houten piratenfort (plaatjes 4 en 5) en vouw ze langs de stippellijnen.

Stap 4

Doe wat lijm op de witte lipjes van het houten fort en lijm de twee delen aan elkaar. Alle witte lipjes bevinden zich op dezelfde zijde aan de onderkant van het fort. Het fort vouwen en lijmen tot een vierkante vorm.

Stap 5

Smeer lijm op de onderkant van het piratenfort en plak het fort op het eiland.

 

 

Stap 6

Vouw de vlag in het midden (plaatje 6) en smeer lijm op de witte kant van de vlag. Zet een tandenstoker op de middenvouw en lijm de twee kanten van de vlag op elkaar. Je hebt nu een kleine tandenstokervlag.

Stap 7

Om de vlag op je piratenfort te lijmen, smeer je wat lijm aan de onderkant van de tandenstoker en steek je de tandenstoker in de bovenkant van het fort.

Stap 8

Vouw voor het eilandgras (plaatje 3) het zandkleurige deel van het gras in een hoek van 90 graden. Smeer vervolgens lijm langs de witte rand van de lipjes. Versier jouw eiland door er rondom gras neer te zetten.

Stap 9

Vouw je schatkist (plaatje 7) langs de stippellijnen. Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes en lijm de schatkist in vorm.

Stap 10

Om de bemanning te maken vouw je de piraten (plaatje 8) langs de stippellijnen. Gebruik je handige Pritt lijmstift om de voetstukken van de piraten aan elkaar te lijmen. Ze hebben de vorm van een driehoek zodat ze kunnen staan.

 

 

Stap 11

Tijd om te spelen! Wat voor piratenavonturen zullen er vandaag bij het fort plaatsvinden?

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw papieren piratenfort.

We zijn nieuwsgierig naar foto's van jouw fort. Vraag je vader of moeder om een foto op onze Facebook-pagina - Pritt Nederland - te zetten!