Eiland met marinefort

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Specials

Achtergrond:

Heb je wel eens gedaan alsof je een matroos bij de Koninklijke Marine was die op volle zee fantastische ontdekkingen wil doen? Zelfs de Koninklijke Marine heeft een plek nodig om uit te rusten, op hun schepen te werken na de gevechten met piraten, voorraad in te slaan en nieuwe matrozen aan te nemen. Als de dappere matrozen nieuw land ontdekkend, bouwen ze een groot marinefort om het te verdedigen. Vandaag bouwen we een stenen fort op een eiland, met kanonnen en bommen. De twee matrozen zouden een fantastische aanvulling zijn voor de bemanning van het volgende marineschip dat in de haven aanlegt. Dit is een leuk project om te combineren met het Pritt "Koninklijk Schip" knutselpakket voor kinderen. Het is een van de Pritt knutselpakketten die je in een winkel bij jou in de buurt kunt vinden, voor nog meer spannende avonturen op volle zee!

Materialen:

 • Bijgevoegde documenten afdrukken
 • Tandenstoker
 • Kartonnen ontbijtgranendoos

Gereedschap:

 • Een handige Pritt Stick
 • Schaar

Tip:

Vraag indien nodig een volwassene om je te helpen met het uitknippen van het karton.

 

 

Stappen:

Stap 1

Knip eerst alle afgedrukte sjablonen uit van het marinefort. Knip niet langs de stippellijnen rond de deur, maar knip de doorgetrokken lijn.

Stap 2

Om jouw eiland te maken, lijm je het grote eiland (plaatje 1) op de blauwe zee. Lijm vervolgens het kleinere eiland (plaatje 2) op het grotere eiland.

Stap 3

Neem om het marinefort te maken de twee delen van het marinefort (plaatjes 4 en 5) en vouw ze langs de stippellijnen.

Stap 4

Doe wat lijm op de witte lipjes van het marinefort en lijm de twee delen aan elkaar. Alle witte lipjes moeten op dezelfde zijde aan de onderkant van het fort zitten. Het fort moet worden gevouwen en gelijmd om een rechthoek te vormen.

Stap 5

Smeer nu wat lijm op de onderkant van het marinefort en plak het fort op het eiland.

 

 

Stap 6

Vouw de vlag in het midden (plaatje 6) en smeer lijm op de witte kant van de vlag. Zet een tandenstoker op de middenvouw en lijm de twee kanten van de vlag samen. Je hebt nu een kleine tandenstokervlag.

Stap 7

Om de vlag op je marinefort te lijmen, smeer je wat lijm aan de onderkant van de tandenstoker en steek je de tandenstoker in een hoek van het fort.

Stap 8

Vouw voor het eilandgras (plaatje 3) het zandkleurige deel van het gras in een hoek van 90 graden. Smeer vervolgens lijm langs de witte rand van de lipjes. Versier je eiland door hier en daar gras neer te zetten.

Stap 9

Vouw je schatkist (plaatje 7) langs de stippellijnen. Smeer lijm op de gekleurde zijde van de lipjes en lijm de schatkist in vorm.

Stap 10

Om de bemanning (plaatje 8) te maken, vouw je de matrozen langs de stippellijnen. Gebruik je handige Pritt lijmstift om de onderkanten van de piraten vast te lijmen. Ze hebben de vorm van een driehoek zodat ze kunnen staan.

Dat is alles!

We hopen dat je veel plezier hebt met jouw papieren marinefort.

We zijn nieuwsgierig naar foto's van jouw marinefort. Vraag je vader of moeder om een foto op onze Facebook-pagina - Pritt Nederland - te zetten!