Knutsel Spook Feestje

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Moeilijk
 • Leeftijd
  Leeftijd
  7 tot 11 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Monsters

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (onderaan deze pagina)
 • Stukje touw
 • Stukje aluminium folie
 • Lege cornflakes doos (of ander dun karton)

Tools:

 • Pritt lijmstift
 • Pritt vloeibare lijm (voor alle delen die niet van papier zijn)
 • Schaar
 • Liniaal

Verhaal:

Het monster van Frankenstein, spook kat, mummie en enge spoken: Ze komen allemaal samen voor een groot spook feestje in het spookhuis. Coole muziek, griezelige groene lichten en een fonkelende discobal zorgen voor de perfecte sfeer. Spinnenwebben en gloeiende ogen die vanuit het donker kijken naar het spook feestje maken natuurlijk ook deel uit van het feestje, . Doe je mee? Knutsel dan ons spook feestje en ga los!

Knutsel instructies:

Stap 1

Om het spookachtige spookhuis voor je spook feestje te knutselen, knip je eerst delen 1a en 1b langs de doorgetrokken lijn en plak je ze samen met de bedrukte zijden naar buiten gericht. Dit onderdeel is de lange zijde van het dak van het spookhuis. Vouw het nu "naar binnen" langs de stippellijn, dat wil zeggen in de richting van de zijde met de feest versiering.

Stap 2

Vervolgens knip je delen 2a en 2b en 3a en 3b uit en plak je ze samen. Vouw deze naar binnen langs de stippellijnen. Dit zullen de zijkanten van het dak worden.
Knip ook delen 4 en 5 uit, dit zijn de vloeren voor de begane grond en de zolder van het huis. Plak ze op een stuk karton of de lege cornflakes doos, zodat het stabieler is.

Stap 3

Nu voor de zijwanden van het huis: Knip delen 6a en 6b langs de doorgetrokken lijnen uit en breng Pritt lijm aan op de onbedrukte kanten om ze aan elkaar te kleven. Doe daarna het zelfde met delen 7a en b. Vouw de drie tabs langs de stippellijnen.

Stap 4

De voorkant van het huis bestaat uit delen 8a en 8b. Knip ze uit en plak ze samen. Om de deur te openen, knip je langs de dikkere lijn van de deur, maar alleen tot het einde van deze dikke lijn. Om de gasten binnen te laten, vouw je de deur naar buiten. Aan de voorzijde, vouw je de gemarkeerde tabs naar binnen.

Stap 5

Vervolgens knip je delen 9a en 9b uit en plak je ze samen met je Pritt lijm. Dit zal de scheidingswand op de begane grond van je spook feestje worden.

Stap 6

Nu is het spookhuis klaar om te worden samengesteld. Plak beide zijwanden aan de zijkant van de voorwand. Breng lijm aan op de onderste tabs van de wanden en monteer deze met de vloer. Plak nu de scheidingswand aan de vloer en de voorwand. Kijk naar de foto voor begeleiding.

Stap 7

lak de vloer van de zolder bovenop je basisstructuur zodat alleen het dak van je spook feestje ontbreekt. Breng eerst je Pritt lijm aan op alle tabs van de zijkanten van de dakmuren. Vervolgens bevestig je deze aan de bovenste verdieping; de zij tabs naar voren wijzend.
Daarna breng je een royale hoeveelheid  Pritt lijm aan op alle tabs langs de lange dak muur. Zet het dan op de grond aan de voorzijde van het huis, en verbinden deze met de zijwanden.

Stap 8

Om de veranda te bouwen, knip je delen 10a en 10b, 11a en 11b, 12, 13 en 14 langs de doorgetrokken lijnen uit. Zorg bij het uitknippen van de twee houten kolommen (delen 13 en 14) ervoor dat je ook in de vaste lijnen tussen de lijm symbolen knipt.
Bevestig eerst het dak van de veranda (deel 12): Breng een voldoende hoeveelheid Pritt lijm aan op de lange tab en plak de veranda dak aan het huis.

 

Stap 9

Voor de twee houten balken, vouw je het sjabloon langs alle stippellijnen. Daarna breng je lijm aan op alle tabs en plak je ze aan elkaar, zodat de balken zijn gesloten.

Stap 10

Om de hekken van je spook feestje te knutselen, knip je delen 10a en b en 11a en b uit en plak je deze met onbedrukte kanten op elkaar. Vervolgens, bevestig je elk met een zijde aan het huis en de andere aan een van de houten palen. Maar breng eerst een lijmlaag aan op de top van de houten balken, zodat je ze aan het huis kan bevestigen. Op deze manier hoeft je ze alleen maar zachtjes onder het veranda dak te duwen om deze vast te maken.

Stap 11

Om een comfortabele bank te maken, knip je delen 15a en 15b uit. Om de zitting te maken, breng je Pritt lijm aan op de tabs, maak het deel in een doos vorm; alleen de beide buitenste tabs steken uit. Vouw deel 15b in het midden, breng lijm aan op de achterkant en plak beide kanten op elkaar.
Vouw de gestippelde zijdelen en zet de bank in elkaar: Voor de zitting (15a), moet het "patroon" gebied wijzen naar de voorkant en het gestoffeerde deel moet naar boven wijzen; voor de rugleuning (deel 15b), wijst het gestoffeerde deel ook naar voren.

Stap 12

Voor het DJ-systeem, knip deel 16 uit, vouw het, en breng dan een beetje Pritt lijm aan op de tabs en vouw het sjabloon tot een gesloten doos.

Stap 13

Om enkele gasten aan je spook feestje toe te voegen, knip je delen 17-22 uit. Vouw ze elk in het midden en vouw de gekleurde blokken naar binnen. Plak beide onderste tabs samen met lijm, zodat je geest gasten vast staan. je kunt de spotlight (deel 23) op dezelfde manier bewerken.

Stap 14

Om het spookhuis met kleurrijke displays te versieren, snijd twee stukjes touw (elk ongeveer 18-20 cm). je kunt de lengte met een liniaal  meten. Knip daarnaast alle onderdelen met het nummer 24 uit en vouw ze in het midden langs de stippellijn. Breng vervolgens lijm aan op één zijde van elk van hen, zet de dubbele driehoeken bovenop het touwtje en plak ze op deze manier zodat een gekleurde driehoek zichtbaar is op beide kanten.

Stap 15

Om ze te bevestigen gebruik je de kleine stroken (delen 25-28). Vouw ze elk op de gemarkeerde plaats door de helft en breng lijm aan op beide stroken. Dan hang je een decoratie op aan de voorkant van het veranda dak en een aan de achterzijde van de vloer van de 1e verdieping.

Stap 16

Voor een sprankelende disco bal om je spook feestje te versieren, heb je een korte stukje touw nodig (. Circa 5-6 cm), een stukje aluminiumfolie en deel 29 om het te bevestigen. Zet een uiteinde van het touwtje op het aluminiumfolie en kneed het tot een bal zodat het touwtje vast zit in de bal. Met de bruine strip (deel 29), plak de discobal aan de achterzijde van het dak.

Dat is alles!

Nu heb je alle onderdelen bij elkaar voor een kleurrijke spook feestje- bouw alles op de manier hoe jij het leuk vindt! Danst de mummie misschien de geest kat? Of ontmoet het spook meisje het monster van Frankenstein op de bank? Bij dit spook feestje ben jij de baas! Geniet van knutselen en spelen met je spook feestje knutselpakket. Neem ook eens een kijkje naar onze andere knutselideeën rond het monster thema - misschien kan je meer grappige gasten voor je feestje vinden!

Je kunt natuurlijk, meer dan twee decoraties voor je spook feestje maken. Druk de pagina's met de afzonderlijke delen nog een keer af en je kunt meer kleurrijke decoraties te maken!