Halloween Maskers

 • Moeilijkheidsgraad
  Moeilijkheidsgraad
  Eenvoudig
 • Leeftijd
  Leeftijd
  3 tot 6 jaar
 • Wie knutselt?
  Wie knutselt?
  Ouders met Kinderen
 • Thema
  Thema
  Monsters

Materiaal:

 • Sjablonen downloaden en afdrukken (onderaan deze pagina)
 • 2 houten stokjes
 • Rubber elastiek om de maskers te bevestigen

Tools:

 • Pritt lijmstift of Pritt vloeibare lijm
 • Schaar
 • Perforator (Optioneel)

Verhaal:

Onze Halloween Maskers zijn geweldig en gemakkelijk te maken als je wilt verkleden als een monster voor Halloween. Wil je je vrienden laten schrikken als een weerwolf met puntige tanden of wil je liever een paar spreuken zeggen als een mooie heks? Zelfs als je wilt doen alsof je het monster van Frankenstein of een vampier bent, hebben wij het juiste Halloween masker voor je. En het beste gedeelte: afgezien van onze sjablonen, een rubberen elastiek om het masker te bevestigen en twee houten stokjes, hoeft je alleen maar een schaar en je Pritt lijmstift te hebben om ze te knutselen!

Knutsel instructies:

Halloween Masker - Frankenstein's Monster

Stap 1

Het eerste Halloween masker dat we gaan maken, is het monster van Frankenstein. Om dit te doen knip je eerst alle afzonderlijke onderdelen van het sjabloon. Vergeet niet om de ogen uit te snijden of knippen zodat je later doorheen kan kijken. Het is het makkelijkst om het masker lichtjes te buigen op dat moment om erin te knippen met de schaar. Zodra het begin is gemaakt kun je eenvoudig langs de randen van de ogen knippen.

 

Stap 2

Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de tabs van de kleine grijze knoppen en plak ze op de achterkant van uw Frankenstein masker. Vervolgens voor de wenkbrauwen. Breng een voldoende hoeveelheid lijm aan op de achterkant en plak ze boven de gaten voor de ogen. Een paar littekens en hechtingen maken je Frankenstein Halloween masker perfect. Tot slot, plak het haar bovenop je masker.

Stap 3

Om het masker op te zetten, heb je een rubber elastiek nodig. Doorboor zorgvuldig beide gemarkeerde gaten aan de zijkanten van het masker met een schaar of laat je ouders je helpen. Je kunt ook gebruik maken van een perforator om dit te doen. Bevestig nu de rubberen band door deze door de openingen te trekken en een knoop aan de uiteinden te maken. Op deze manier kan de band later niet verschuiven. Probeer vooraf met de hulp van je ouders hoe lang de band moet zijn als de Frankenstein masker goed wilt passen.

Halloween Masker - Vampier

Stap 1

Wil je liever een Vampire masker knutselen? Ga dan aan de slag en knip alle individuele stukken uit. Let op dat je de kijkgaten voor de ogen moet uitknippen! Breng daarna een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op de achterkant van de wenkbrauwen en bevestig ze boven de ogen.
Breng nu Pritt lijm aan op de tabs op de kraag. Je plakt deze gewoon aan de achterkant van de Halloween masker.

Stap 2

Alleen de bijpassende puntige tanden ontbreken! Breng een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op beide afzonderlijke delen. Neem een houten stokje en zet een mond met lijm op het ene uiteinde, zet daarna het achterste deel van de mond op de bovenkant en plak alle drie de delen aan elkaar. Op deze manier kun je de mond op het stokje voor je eigen mond houden.

Stap 3

Om het masker te kunnen dragen, heb je een rubber elastiek nodig. Kijk naar stap 3 van het monster van Frankenstein masker om te zien hoe je dit moet doen.

Halloween Masker - Heks

Stap 1

Een heks mag niet ontbreken in onze collectie van Halloween maskers. Knip alle losse onderdelen voor het Heks Masker- Vergeet niet om ook de ogen uit te snijden. Breng eerst een ruime hoeveelheid Pritt lijm aan op het gemarkeerde gebied van het masker. Plak de heksenhoed daar en laat het drogen. Breng daarna een royale hoeveelheid lijm aan op het onderste deel van de hoed en bevestig de zwarte rand daar.

 

Stap 2

Breng lijm aan op de achterkant van de wenkbrauwen en plak ze snel op het gezicht van de heks.

Stap 3

Je maakt de mond van je heks masker op dezelfde manier als de mond van de vampier: Lijm beide delen van de mond samen met een houten stok tussenin zodat je de mond van de heks voor je eigen mond kan houden.

Stap 4

Om het masker te kunnen dragen, heb je een rubber elastiek nodig. Kijk naar stap 3 van het monster van Frankenstein masker om te zien hoe je dit moet doen.

Halloween Masker - Weerwolf

Stap 1

Een weerwolf is goed als een eng Halloween masker! Knip eerst zorgvuldig alle afzonderlijke onderdelen uit. Vergeet niet de ogen. Vouw daarna het masker zorgvuldig langs de stippellijn - met de onbedrukte zijde aan de binnenkant.  Knip vervolgens in beide vaste lijnen in het midden tussen de ogen - dit wordt het gat voor de neus.
Vouw nu het masker weer open en vouw het weer langs de stippellijn - maar deze keer andersom zodat de mond van de wolf naar voren wijst.

 

Stap 2

Knip nu in de mond aan de voorkant op de scheidslijn tussen het bruine gedeelte en het te lijmen gebied. Breng een ruime hoeveelheid van de Pritt lijm aan op het te lijmen gebied en duw hem onder het bruine deel (de neus). Plak het samen op zo’n manier dat de mond licht is gebogen.

Stap 3

Breng lijm aan op de achterkant van de plukjes vacht, de oren en de wenkbrauwen en bevestig ze aan het gezicht van het Weerwolf Halloween masker. Een echte weerwolf heeft ook een reeks scherpe tanden nodig: Breng lijm aan elk van de gemarkeerde gebieden en plak ze links en rechts onder je mond.

Stap 4

Om het masker te kunnen dragen, heb je een rubber elastiek nodig. Kijk naar stap 3 van het monster van Frankenstein masker om te zien hoe je dit moet doen.

Dat is alles!

Met onze verschillende Halloween Maskers ben je de ster van elk  kostuum feest- Of het nou Halloween is of een andere gelegenheid. Kom samen met je vrienden en maak de maskers samen - wie gaat de weerwolf zijn, wie is de vampier met puntige tanden, wie betovert alle andere gasten als een heks en wie kleedt zich als het monster van Frankenstein? Als je je eigen Halloween feest wilt, kun je prachtige, Halloween uitnodigingen vinden in onze knutsel project "Uitnodigingen van Halloween. Fijne Halloween!

Om de mond van de Vampier en Heks maskers te knutselen, kun je ook gebruik maken van de Pritt Power Stick  - zodat de mond bijzonder goed blijft plakken aan de houten stok.
Als je wilt kan je ook je masker versieren met glitters. Om dit te doen, pak je gewoon de Pritt glitter lijm en breng je het aan op het masker.
Je kunt de maskers op dun karton of een lege cornflakesdoos knutselen om ze stabieler te maken.