Hoe wordt de Pritt Stick gemaakt?

Wist je dat Henkel de allereerste lijmstift uitvond in 1969? En het grappige is, dat het idee voortkwam uit het bestuderen van een lippenstift!

Deze vorm van aanbrengen bleek een eenvoudige en praktische manier van lijmen. Dit is dan ook de beste lijmoplossing voor kinderen: Gemakkelijk, schoon en veilig.

Zo zie je maar weer ... goede ideeën kunnen overal vandaan komen!

Tegenwoordig werken er veel wetenschappers voor Henkel ...  

... die nieuwe producten bedenken en hun ideeën testen in laboratoria zoals deze.

Heb je wel eens een cake of koekjes gemaakt? We gebruiken hetzelfde idee voor het maken van lijmstiften. Een wetenschapper bedacht een lijm-"recept" dat we toepassen voor het produceren van de Pritt Stick.

De Pritt Stick "keuken"

Dit is waar de productie begint: de Henkel Pritt Stick "keuken". In een grote tank worden alle lijmingrediënten samen gemengd en gekookt volgens een speciaal "lijmrecept". Nadat de lijm is gemengd, wordt het naar de vullijn op de verdieping beneden gepompt.

 

Dertig jaar geleden ...

... werden er geen computers gebruikt voor het produceren van lijmstiften. Tegenwoordig werkt onze fabriek veel efficiënter en wordt het hele proces nauwkeurig gevolgd door de computer.

Toch moeten sommige stappen nog in de gaten worden gehouden door onze wetenschappers. Hierboven zie je een technicus van Henkel die de temperatuur van het water, dat wordt gebruikt om te koelen en te verwarmen, controleert.

Nu staan we in de fabriekshal zelf

Het vulproces start, terwijl lege lijmhulzen vanuit een grote verzamelbak via een bewegende helling naar de afvullijn worden getransporteerd.

Henkel produceert lijmstiften in drie formaten: 11, 22 en 43 g. Hoewel we verschillende afvullijnen hebben voor ieder formaat, volgen ze allemaal ongeveer dezelfde route in onze fabrieken over heel de wereld.

Een automatisch systeem...

... zorgt ervoor dat de lege lijmhulzen netjes rechtop in een rij komen te staan. Ze worden via de transportband naar de eerste stop vervoerd: het vulstation.

Hier komen onze 11g lijmhulzen het vulstation binnen. Onze lijnen kunnen meer dan 200.000 stiften per dag vullen. Tijdens dit stadium moet de lijm vloeibaar zijn om de hulzen te kunnen vullen, de lijm is dan ook heel heet.

De hulzen met hete, vloeibare lijm moeten naar het koelstation worden gebracht, voordat ze een dopje krijgen en verder kunnen worden verwerkt.

De afgekoelde hulzen zijn klaar om van een dop te worden voorzien

De automatische machine"hand" kan veel sneller werken dan een mens!

Nadat de lijmstiften van een dop zijn voorzien, worden ze, automatisch natuurlijk, op verpakkingsplaten gezet, en gaan ze door een tweede koeler, om ervoor te zorgen dat de warme lijm verandert in een stift zodat jij 'm kunt gebruiken! 

En klaar is kees!

De lijmstiften worden naar de winkels vervoerd en zijn er helemaal klaar voor om jou te helpen met al je "plakkerige" klusjes thuis, op school of op kantoor - schoon, snel en nauwkeurig.